Noi simptome ale coronavirusului descoperite la anumiţi pacienţi. Medicii trag un semnal de alarmă

Alertă declansată de medicii dermatologi cu privire la posibilitatea existenței unor noi simptome ale coronavirusului. Este vorba despre petele roşii care apar pe piele. În acelaşi timp nu doar vârstnicii pot face forme grave ale bolii.

RomaniaTV.net
19 apr. 2020, 07:02
Noi simptome ale coronavirusului descoperite la anumiţi pacienţi. Medicii trag un semnal de alarmă

Sindicatul Naţional al Dermatologilor trage un semnal de alrmă cu privire la aparitia bruscă de pete roşii pe piele, uneori dureroase, şi a unor leziuni temporare de urticarie. După simptomele respiratorii, după pierderea gustului şi mirosului, iata ca apar manifestările cutanate ale Covid-19.

Medicii sugerează faptul ca dacă apar aceste simptome, pacienţii ar trebui să se consulte cât mai curând un medic specialist. Analiza numeroaselor cazuri raportate arată că aceste simptome pot fi asociate cu Covid-19.

În acelasi timp, nu numai vârstnicii pot face forme grave de coronavirus. Trei categorii majore de risc sunt si în rândul tinerilor. În primul rand personal medical supraexpus, care intră în contact de multe ori câte puţin cu virusul, iar la un moment când se îmbolnăvesc pot face o formă gravă.

În acelasi timp vorbim si despre persoanele supraponderale, dar si despre cei cu hiperactivitate imună care au risc ridicat în faţa coronavirusului.