Noi sortimente de îngheţată, retrase de pe piaţă. Pericol major pentru sănătatea românilor

Noi sortimente de îngheţată Häagen-DazsTM sunt retrase de pe piaţă, ca urmare a detectării unor urme de 2-Cloroetanol (2CE). Potrivit InfoCons, nivelurile substanței detectate depășesc cu puțin limitele de detecție analitică.

08 aug. 2022, 16:30
Noi sortimente de îngheţată, retrase de pe piaţă. Pericol major pentru sănătatea românilor

Noi sortimente de îngheţată, retrase de pe piaţă. Este vorba despre îngheţata Haagen Dazs. General Mills, fabricantul Häagen-DazsTM, a luat decizia proactivă de a proceda la rechemare voluntară a produselor sale de înghețată.

Noi sortimente de îngheţată, retrase de pe piaţă

Citeşte şi Pericolul ascuns în îngheţată. Ingredientele care pot duce la apariţia unor boli grave

Decizia a fost luată ca urmare a detectării unor urme de 2-Cloroetanol (2CE) într-un lot specific de produse Häagen-Dazs și este întreprinsă ca măsură de precauție. Acțiunea are loc în urma unor investigații care au stabilit că sursa neconformității este un furnizor individual și se limitează la anumite date limită de consum ale anumitor produse din lotul în cauză, după cum se menționează mai jos.

După ce a investigat în mod proactiv această problemă pentru a determina sursa, General Mills ia măsura de precauție de a retrage în mod voluntar toate loturile afectate de Häagen-DazsTM din toate punctele de vânzare din România.

Investigațiile amănunțite întreprinse de General Mills cu privire la cauza principală a acestei probleme de neconformitate au indicat că nivelurile de urme de 2-Cloroetanol (2CE) pot fi depistate la un ingredient asigurat de către unul dintre furnizori. Nivelurile substanței detectate depășesc cu puțin limitele de detecție analitică.

Având în vedere această situație se vor rechema, produsule Häagen-Dazs:

1.BELGIAN CHOCOLATE 8X460ML cu TMV 30/03/2023

2.MACADAMIA NUT BRITTLE 8X460ML cu TMV 04/04/2023 si 21/04/2023

3.COOKIES & CREAM 8X460ML cu TMV 22/04/2023

4.MACADAMIA NUT BRITTLE 24X95ML cu TMV 24/04/2023

5.BELGIAN CHOCOLATE 24X95ML cu TMV 07/04/2023

„La Häagen-Dazs, calitatea și siguranța alimentelor reprezintă prioritatea noastră principală. Häagen-Dazs nu folosește 2-Cloroetanol (2CE) în niciunul dintre produsele sale si respectă toate reglementările privind siguranța alimentară și standardele stricte din fiecare piață în care operăm, inclusiv România. Regretăm orice inconvenient cauzat din cauza acestei rechemări de pe piață”, anunţă producătorul.

Citeşte şi Înghețată cu vanilie, contaminată cu oxid de etilenă, retrasă din peste 1.700 de magazine din România

Reamintim că vineri, reprezentanții organizației Pro Consumatori anunţau că înghețata Haagen Dazs cu extract de vanilie a depăşit de 1.970 de ori limita detectabilă a oxidului de etilenă.

Oxidul de etilenă este clasificat de Agenția Europeană pentru Produse Chimice (European Chemicals Agency – ECHA) ca mutagen (produce modificări în structura genetică), cancerigen (cauzează limfom, leucemie, cancer de stomac și cancer de sân) și toxic pentru funcția de reproducere.