Pericolul ascuns în îngheţată. Ingredientele care pot duce la apariţia unor boli grave

Deşi este perfectă pentru o zi toridă de vară, îngheţata ne poate îmbolnăvi grav. Un grup de cercetători atrage atenţia asupra unor ingrediente care pot cauza apariţia unor boli grave.

26 iul. 2022, 18:14
Pericolul ascuns în îngheţată. Ingredientele care pot duce la apariţia unor boli grave

Pericolul ascuns în îngheţată. Potrivit unui studiu făcut de un grup de cercetători, ingredientele folosite de unii producători pentru fabricarea îngheţatei ar putea duce la apariţia unor boli inflamatorii cronice.

Pericolul ascuns în îngheţată. Atenţie la lista de ingrediente!

Citeşte şi Ce se întâmplă în corp atunci când mâncăm prea multă îngheţată. Medicii trag un semnal de alarmă

Un grup de cercetători a făcut descoperirea care ne-a putea face să nu mai mâncăm îngheţata cu aceeaşi poftă după o serie de experimente pe şoareci, potrivit desoperă.ro.

Animalele au fost hrănite cu emulsificatori folosiţi în prepararea îngheţatei. În urma experimentelor, oamenii de ştiinţă au observat că riscul apariţiei unor boli metabolice şi inflamatorii intestinare era destul de ridicat.

Potrivit autorilor studiului, o mare parte şoareci au făcut colită, iar o altă parte s-au ales cu inflamații ușoare ale intestinelor, însă simptome evidente caracteristice sindromului metabolic – o ușoară creștere în greutate, un nivel mai ridicat de glucoză în sânge, ceea ce este un factor de risc pentru diabetul zaharat.

Autorii studiului nu au confirmat până acum dacă există efecte similare şi în cazul oamenilor, dar sugerează că aceste ingrediente perturbează bariera dintre sistemul imunitar şi flora intestinală, alcătuită din microorganismele care trăiesc în corpul omenesc.

„Studiul trasmite un mesaj foarte clar că schimbările apărute în sursele noastre de hrană alterează flora intestinală şi ne afectează sănătatea”, a declarat Laren Madsen, microbiolog la Universitatea din Alberta, Canada.

Citeşte şi Mihaela Bilic recomandă îngheţata care nu îngraşă. Se poate prepara în casă foarte rapid!