Noi VIOLENŢE în Ucraina: Un bărbat a fost ÎNJUNGHIAT MORTAL la Doneţk

Violenţele au izbucnit din nou în Ucraina, de data aceasta, al Doneţk, unde un bărbat a fost înjunghiat mortal de către un simpatizant al Rusiei.

RomaniaTV.net
14 mart. 2014, 06:59

Victimă a noilor violenţe din Ucraina a căzut un bărbat care a fost înjunghiat mortal de un simpatizant al Moscovei, la Doneţk, potrivit România TV

Alte 15 persoane au fost rănite în confruntările dintre protestatarii pro-ucraineni şi cei pro-ruşi. Între timp, puterile occidentale anunţă noi sancţiuni pentru Rusia, care nu face altceva decât să-şi intensifice antrenamentele la graniţa cu Ucraina.

Cu doar două zile înaintea referendumului din Crimeea, Occidentul continuă să facă presiuni asupra Moscovei. Cancelarul german Angela Merkel a declarat că Rusia va suporta consecinţe masive, atât pe plan economic, cât şi politic.

Între timp, atât Rusia, cât şi NATO îşi etalează forţa militară în regiune. 8.500 de soldaţi ruşi, 36 de avioane şi luptă şi 500 de blindate au luat parte la un exerciţiu militar rus la frontiera cu Ucraina. NATO nu s-a lăsat mai prejos şi la numai 450 de kilometri de Rusia, în Norvegia, 16.000 de soldaţi din 16 ţări au participat la un antrenament militar.

Între timp, Kievul a aprobat formarea Gărzii Naţionale, care va include 60.000 de voluntari, gata să se arunce în luptă în cazul unei invazii ruseşti.