Vladimir Putin: Rusia nu este vinovată pentru evenimentele din Ucraina

Criza din Ucraina nu a izbucnit din cauza Rusiei, dar trebuie să reflectăm, în această situație, la relațiile ulterioare cu toți partenerii noștri atât din Ucraina, cât și din Europa sau SUA, a declarat joi președintele rus Vladimir Putin în cadrul unei reuniuni a Consiliului rus de Securitate, potrivit Agerpres.

RomaniaTV.net
13 mart. 2014, 18:01
Vladimir Putin: Rusia nu este vinovată pentru evenimentele din Ucraina

„Avem de examinat astăzi o problemă ce era pe ordinea de zi și o alta care nu era. Prima se referă la dezvoltarea relațiilor cu țările din America Centrală și din Caraibe, iar a doua la evenimentele pe care, evident, nu le putem ignora, în special situația din Ucraina și din Crimeea”, a declarat șeful statului rus, citat de RIA Novosti.

„Țin să subliniez că nu este vina noastră că a izbucnit această criză, dar suntem antrenați (în ea). Repet, este vorba, înainte de toate, de o criză internă. Din păcate, suntem antrenați într-un fel sau altul în aceste evenimente”, a mai declarat Vladimir Putin în fața membrilor Consiliului rus de Securitate.

„Să ne gândim împreună cum să construim viitoarele relații cu partenerii și prietenii noștri din Ucraina și cu partenerii noștri din Europa, SUA”, a adăugat președintele rus în fața membrilor Consiliului rus de Securitate.

Un referendum pe tema alipirii Crimeii la Rusia este prevăzut pentru duminică, 16 martie, în regiune, după care autoritățile proruse din peninsulă ar urma să se adreseze Moscovei pentru ca republica să fie admisă ca nou subiect al Federației Ruse.

Secretarul de stat american John Kerry, care urmează să se întâlnească vineri la Londra cu omologul său rus Serghei Lavrov, a declarat joi că SUA și UE sunt pregătite să ia luni ‘măsuri foarte serioase’, în replică la referendumul de duminică din Crimeea.