Noi vouchere de 250 de lei / lună pentru bucureșteni. Cine le poate primi

Un proiect de hotărâre privind acordarea de vouchere pentru sport de câte 250 de lei lunar elevilor din învăţământul preuniversitar de stat din Sectorul 2 a fost pus în dezbatere publică.

20 ian. 2023, 11:00
Noi vouchere de 250 de lei / lună pentru bucureșteni. Cine le poate primi

Noi vouchere de 250 lei pentru Bucureșteni. Un proiect de hotărâre privind acordarea de vouchere lunare în valoare de 250 de lei elevilor din învăţământul preuniversitar de stat din Sectorul 2 a fost pus în dezbatere publică. Banii ar urma să fie utilizați numai pentru achitarea contravalorii abonamentului/cotizaţiei lunare/taxelor aferente necesare practicării unui sport.

Pentru implementarea acest proiect ar urma să fie prevăzută suma de două milioane de lei pe lună. Proiectul îşi propune încurajarea practicării sportului de performanţă de către elevi.

Citește și: VOUCHERE FACTURI 2023. E obligatoriu, informaţie oficială pentru cei care NU stau la adresa din buletin

 

Cine poate accesa noile vouchere de 250 lei

Potrivit regulamentului privind implementarea proiectului „Dăruim speranţă pentru performanţă în sport”, elevii vor beneficia de această iniţiativă în ordinea înregistrării solicitărilor şi în limita locurilor disponibile lunar, respectiv a bugetului alocat cu această destinaţie.

Părţile implicate în proiect sunt: Direcţia Generală de Administrare a Patrimoniului Imobiliar Sector 2, structuri sportive, operatorul economic emitent al voucherelor pentru sport, sub formă de tichete valorice, pe suport hârtie.

Structurile sportive trebuie să facă dovada afilierii la Federaţia Sportivă Naţională pe ramură de sport, să asigure desfăşurarea activităţii sportive numai de către participanţi care deţin calificare. Activitatea sportivă trebuie să se deruleze în baze sportive proprii sau deţinute în Sectorul 2.

Citește și: Vouchere de vacanţă. Anunţ de ultimă oră de la ministerul de Finanţe, ce trebuie să ştie bugetarii

Operatorul economic trebuie să facă dovada că deţine o reţea de structuri sportive eligibile.

Părinţii/reprezentanţii legali ai elevilor care vor primi voucherele pentru sport se vor angaja în scris în faţa conducerii unităţii de învăţământ preuniversitar din Sectorul 2 să folosească tichetele valorice primite numai în scopul pentru care au fost emise, în maxim 30 de zile de la primire, fără a le înstrăina către alţi beneficiari.

Înscrierea în vederea acordării voucherelor pentru sport se realizează de către părinţii/reprezentanţii legali ai beneficiarilor, prin depunerea mai multor documente la unitatea de învăţământ preuniversitar de stat din Sectorul 2 la care este înscris elevul.

Accesul în structurile sportive se va face pe baza voucherului pentru sport, ce va fi predat în prima zi când se prezintă elevul. Înstrăinarea voucherului pentru sport către o altă persoană decât beneficiarul este interzisă. Voucherul pentru sport este valabil 30 de zile de la data la care a fost emis.

Anunt public_vouchere sport