Noii patroni ai lui Chelsea sunt americani. I-au plătit lui Abramovici aproape cinci miliarde de euro

Consorţiul condus de Todd Boehly a semnat vineri un acord pentru a cumpăra Chelsea pentru 4,68 miliarde de euro.

07 mai 2022, 09:57
Noii patroni ai lui Chelsea sunt americani. I-au plătit lui Abramovici aproape cinci miliarde de euro

În momentul de faţă singurul lucru care lipseşte este acordul guvernului britanic şi al Premier League de a ratifica vânzarea. Cu toate acestea, procesul ar trebui să se accelereze în următoarele săptămâni. Licenţa deţinută Chelsea pentru a evolua în Premier League expiră pe 31 mai, din cauza sancţiunilor luate de autorităţile britanice împotriva oligarhilor ruşi, o consecinţă a războiului început în Ucraina de Moscova.

Anunţat în ultimele zile drept favorit la preluarea grupării Chelsea, Boehly a investit deja în sport, de vreme ce deţine acţiuni la francizele Los Angeles Dodgers (MLB) şi Los Angeles Lakers (NBA), din Statele Unite.

Citeşte şi Serena Williams şi Sir Lewis Hamilton se alătură ofertei de 2,5 miliarde pentru a cumpăra Chelsea. Sumele fabuloase pe care vor să le investească cei doi campioni

Anterior, proprietarul clubului de fotbal Chelsea Londra, miliardarul rus Roman Abramovici, dezminţise vonurile conform cărora ar fi solicitat o rambursare a unui împrumut de 1,5 miliarde lire sterline pentru ca vânzarea fostei sale echipe să poată fi concretizată, dar cum valoarea de piaţă a grupării londoneze era în jur de 3 miliarde de euro, iar americanii au plătit 4,68 miliarde, e forte probabil ca împrumutul să se regăsească în această sumă, fiindcă altfel s-ar fi încălcat sancţiunile impuse de Regatul Unit, care interzice oligarhilor ruşi să facă afaceri pe teritoriul său.

Citeşte şi Fanii lui Chelsea au fost atenţionaţi să nu mai scandeze numele patronului Roman Abramovici, după ce acesta a fost sancţionat de guvernul britanic


loading...
Partenerii noștri