Noile tulpini Covid-19 ar putea sta la baza unui nou val al pandemiei

Noile tulpini Covid-19, care sunt mult mai contagioase, ameninţă să provoace un alt val de infecţii, atrag atenţia oficiali din domeniul Sănătăţii.

18 feb. 2021, 12:50
Noile tulpini Covid-19 ar putea sta la baza unui nou val al pandemiei
FOTO: scmp.com

Noile tulpini Covid-19. Mai mulţi experţi în sănătate au avertizat, în repetate rânduri, asupra faptului că noile tulpini Covid-19, mult mai contagioase, ar putea sta la baza celui de-al treilea val al pandemiei. În timp ce numărul cazurilor noi continuă să crească, mulţi lideri relaxează restricţiile.

Răspândirea continuă a variantelor care sunt mai contagioase ar putea pune în pericol progresele pe care le-am făcut în ultima lună dacă lăsăm garda jos”, a declarat dr. Rochelle Walensky, director al Centrului pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor.

Noile tulpini Covid-19, foarte agresive

Printre cele mai agresive tulpini ale coronavirusului se numără varianta contagioasă B.1.1.7, identificată pentru prima dată în Marea Britanie. Experţii în sănătate au atras atenţia că aceasta ar putea deveni deveni dominantă în luna martie.

Dr. Anthony Fauci a declarat, pentru CNN, că SUA au două instrumente puternice care pot ajuta la oprirea răspândirii: pe de o parte, continuarea respectării măsurilor de siguranţă, respectiv purtarea măştilor, distanţarea socială, evitarea zonelor aglomerate şi spălarea regulată a mâinilor, pe de altă parte creşterea numărului celor vaccinaţi.

SUA continuă să se confrunte cu provocări la vaccinare, inclusiv gerul din ultimele zile care a încetinit livrările. Preşedintele Joe Biden a declarat că, până în vară, toţi americanii ar putea fi vaccinaţi. 600 de milioane de doze de vaccin Covid-19 vor fi disponibile până la sfârşitul lunii iulie, „suficient pentru a vaccina fiecare american”.

Pandemia ar putea fi controlată până de Crăciun

Preşedintele american Joe Biden estimează că pandemia ar putea fi controlată până de Crăciun. El este de părere că cei mai mulţi oameni nu vor mai fi obligaţi să poarte mască sau să se distanţeze social.

Citeşte şi Două noi tulpini mutante „îngrijorate” de COVID-19, identificate în Marea Britanie

Cred că până la Crăciun vom fi într-o situaţie foarte diferită de cea din prezent. Într-un an, cred că vor fi mult mai puţini oameni care trebuie să poarte mască sau să de distanţeze social„, a declarat Biden.

În acelaşi timp, preşedintele american a spus că nu vrea să le creeze americanilor speranţe false referitor şi că reîntoarcerea la normalitate, estimată pentru Crăciun, este tot ce poate estima pentru moment, în condiţiile în care vaccinarea în SUA este încă în etapa timpurie.

Potrivit lui preşedintelui american, toţi cetăţenii care doresc să se vaccineze ar urma să poată face acest lucru până la finele lunii iulie.