Cum să te ferești de infectarea cu coronavirus. Recomandarea doctorului Anthony Fauci

Anthony Fauci recomandă purtarea a două măști de protecție pentru a evita infectarea cu coronavirus. Medicul se arată ”extrem de îngrijorat” de noile tulpini ale COVID care au fost detectate în Statele Unite ale Americii.

26 ian. 2021, 11:20
Cum să te ferești de infectarea cu coronavirus. Recomandarea doctorului Anthony Fauci

Cum să te ferești de infectarea cu coronavirus. În Minnesota a fost detectată varianta P.1 a virusului la un călător din Brazilia. Aceasta variantă este una dintre cele patru tulpini urmărite cu atenție de autoritățile sanitare și pare cea mai contagioasă. Tulpina britanică a coronavirusului a fost detectată deja în 20 de state.

”Am văzut ce se întâmplă în alte țări care au avut un control relativ bun al coronavirusului, apoi aceste variante au preluat controlul și s-a constatat o răspândire explozivă a virusului”, a declarat medicul de urgență Leana Wen pentru CNN.

Citește și: Anthony Fauci aruncă bomba despre vaccinul antiCovid-19. Cât de eficient este împotriva noilor tulpini

„Dacă ne-am gândit că mersul la magazin a fost relativ sigur, există o probabilitate mai mare de a lua coronavirusul prin aceste activități zilnice”, a mai precizat medicul.

Cum să te ferești de infectarea cu coronavirus

Dr. Anthony Fauci, director al Institutului Național de Alergii și Boli Infecțioase, a declarat pentru NBC că purtarea a două măști este probabil cea mai eficientă în oprirea răspândirii virusului: ”Dacă aveți o acoperire fizică cu un singur strat, puneți un alt strat, este „de bun simț” şi probabil ar fi mai eficient. Acesta este motivul pentru care vedeți oameni cu două măşti” , a declarat acesta.

Medicul vine și cu o veste bună, ci anume că vaccinurile actuale COVID par a fi eficiente împotriva noilor tulpini.  Compania Moderna a anunțat că vaccinul său a creat anticorpi care neutralizează variantele Covid-19 găsite pentru prima dată în Marea Britanie și Africa de Sud. Există însă îngrijorări că vaccinul ar putea avea o eficacitate oarecum scăzută împotriva tulpinii observate pentru prima dată în Africa de Sud, iar compania lucrează la acest aspect.

Epidemiologii au avertizat că noile tulpini ale virusului SARS-COV-2 descoperite în Marea Britanie, Africa de Sud şi Brazilia sunt mult mai contagioase, însă nu prezintă un nivel mai ridicat de mortalitate.

În schimb, un studiu realizat de cercetători Pfizer şi BioNTech arată că vaccinul împotriva noului coronavirus e la fel de eficient împotriva variantei descoperite în Regatul Unit.