Nokia vrea să concureze cu Apple prin lansarea unei tablete care seamănă cu iPad Mini

Compania finlandeză Nokia a prezentat marţi o tabletă care utilizează sistemul de operare Android, acesta fiind primul său dispozitiv lansat după şi-a vândut divizia de telefoane mobile către Microsoft pentru şapte miliarde de dolari.

RomaniaTV.net
18 nov. 2014, 13:27
Nokia vrea să concureze cu Apple prin lansarea unei tablete care seamănă cu iPad Mini

Noua tabletă are un ecran tactil cu o diagonală de 7,9 inchi şi un procesor Intel Atom de 2,4 Ghz. Cu o greutate de 319 grame şi o grosime de 6,9 milimetri, Nokia N1 are un design similar cu iPad Mini de la Apple, chiar dacă utilizează ultima versiune a sistemului de operare al rivalului Google, Android 5.0.

‘Iniţial, în primul trimestru al anului următor, tableta va fi vândută pe piaţa chineză la un preţ estimat de 249 de dolari’, a informat Nokia. Compania finlandeză a precizat că de producţia, distribuţia şi comercializarea noii tablete N1 se va ocupa grupul taiwanez Foxconn.

Apple a lansat noua generaţie de tablete iPad. Schimbările sunt revoluţionare

Odată cel mai mare producător mondial de telefoane mobile, Nokia nu mai produce în prezent astfel de dispozitive, după ce şi-a vândut această divizie către producătorul american de software Microsoft. Săptămâna trecută, directorul general Rajeev Suri a declarat că analizează modalităţile care să-i permită să readucă marca Nokia în atenţia consumatorilor prin acorduri de licenţiere cu producătorii de dispozitive electronice.