Nord-coreenii s-au panicat la zvonul morţii lui Kim Jong Un. Au luat cu asalt magazinele, ce se întâmplă acum în ţară

Situația de confuzie creată în jurul presupusei morţi a lui Kim Jong Un a ajuns și la urechile cetățenilor din Coreea de Nord. Aceștia s-au înghesuit în magazine, iar deasupra capitalei Phenian zboară elicoptere la mică înălțime, după cum scrie cotidianul american The Washington Post.

27 apr. 2020, 14:59

Localnicii din Phenian au intrat într-o isterie a cumpărăturilor și achiziționează orice, de la detergent de rufe la băutură și electronice, scre ziarul american.

Un alt articol, din Daily NK, un cotidian de la Seul, confirmă isteria cumpărăturilor, dar o pune pe seama unui anunț de acum câteva zile privind restricționarea importurilor.

Citeşte şi Traian Băsescu, anunţ ŞOC despre dictatorul Coreei de Nord: „Cred că Kim Jong-un nu mai trăieşte”

Acestea nu sunt însă singurele evenimente neobișnuite la Phenian. „Elicopterele zboară la înălțime mică deasupra orașului, iar trenurile din țară și cele care trec granița spre China au fost suspendate„, mai scrie Washington Post.

În tot acest timp zvonurile în jurul lui Kim Jong Un nu mai contenesc, şi chiar principalul cotidian local din Coreee de Nord a continuat să apară fără poza liderului pe prima pagină (foto jos), mulţumindu-se cu un mesaj atribuit acestuia către muncitorii unui proiect de la Wosan, unde se presupune că Kim Jong Un s-ar şi afla. Pe de altă parte, în revistele occidentale au apărut deja biografii ale lui Kim Yo Jong, sora lui Kim Jong Un, văzută drept succesoare la conducerea Coreii de Nord.