Kim Jong-un nu a murit, susţine un oficial din Coreea de Sud. Ce se întâmplă cu dictatorul nord-coreean

Liderul nord-coreean Kim Jong-un "trăieşte şi este în stare bună", a declarat un oficial din Coreea de Sud. Chung-in Moon, un consilier specializat în Politică Externă, a anunţat că punctul de vedere al Guvernului de la Seul este unul ferm, conform căruia dictatorul Kim Jong-un nu este mort. 

RomaniaTV.net
26 apr. 2020, 15:39
Kim Jong-un nu a murit, susţine un oficial din Coreea de Sud. Ce se întâmplă cu dictatorul nord-coreean

„Kim trăieşte! Coreea de Sud susţine că dictatorul Jong-un nu este mort, iar trădătorii săi spun, de asemenea, că el este încă sănătos”, titrează Daily Mail.

Chung-in Moon, un consilier în Politică Externă, a anunţat că poziţia oficială a Coreei de Sud este că dictatorul Kim Jong-un trăieşte. Oficialul sud-coreean susţine că liderul de la Phenian se află în zona oraşului Wonsan din Coreea de Nord încă din 13 aprilie.

Coreea de Sud dezminte, astfel, informaţiile potrivit cărora Kim Jong-un ar fi murit, aşa cum a anunţat directorul adjunct al unui post de televiziune din Hong Kong.

Un tren special care i-ar aparţine lui Kim Jong Un, observat prin satelit într-o staţiune balneară

De asemenea, o publicaţie din Japonia a scris că liderul nord-coreean Kim Jong-un se află în „stare vegetativă” în urma unei intervenţii chirurgicale pe cord.

Potrivit New York Times, Joo Sung-ha, un disident nord-coreean reprofilat în jurnalist, a precizat într-un mesaj publicat pe Facebook că dictatorul Kim Jong-un a avut probleme de sănătate, însă nu are încredere în informaţiile privind operaţia la care ar fi fost supus liderul nord-coreean.

„Starea de sănătate a familiei lui Kim Jong-un este unul dintre cele mai bine păzite secrete”, a precizat Joo Sung-ha

Thae Yong-ho, un fost diplomat nord-coreean care a trădat regimul, a afirmat că e greu de crezut că orice informaţie demnă de încredere despre Kim Jong-un a fost dezvăluită de colaboratorii cei mai apropiaţi ai liderului de la Phenian.

Kim Yo Jong, sora lui Kim Jong-Un, principalul succesor în cazul decesului dictatorului nord-coreean