Nordul Bucureștiului, cel mai poluat loc din lume în noaptea de Ajun

Nordul Capitalei a fost, în Ajunul Crăciunului, unul dintre cele mai poluate locuri din lume.

25 dec. 2020, 18:55
Nordul Bucureștiului, cel mai poluat loc din lume în noaptea de Ajun

Nordul Bucureștiului, cel mai poluat loc din lume în noaptea de Ajun.

Datele furnizate de aparatura de măsurare a calității aerului arată că poluarea a atins la Otopeni, lângă Capitală, cote mai mari decât în Bangladesh, care este cea mai poluată țară din lume.

În 2020 Bangladesh a fost cea mai poluată țară din lume, cu un indice al calității aerului de 165. În Otopeni, acest indice a ajuns în noaptea de Ajun la 173.

Toate platformele independente de monitorizare a calității aerului au depistat cantități mari de particule PM 2.5, foarte dăunătoare pentru sistemul respirator.

Nordul Bucureștiului, cel mai poluat loc din lume în noaptea de Ajun. Platforma Aerlive a depistat depășiri de până la 100 de migrograme pe metru cub în zonele Piața Romană și Iuliu Maniu, de 4 ori mai mult decât limita admisă de 25 de micrograme pe metru cub.

Reprezentanții Gărzii de Mediu au dezvăluit că au depistat de asememnea depășiri ale cantității particulelor PM10 la 3 stații din București, dar că acestea nu au fost semnificative. O cauză probabilă, spun ei, este încălzirea locuințelor pe bază de lemne în zonele respective, potrivit Digi24.

Comisia Europeană a lansat până acum două proceduri de infringement pentru problema calității aerului din București.

Citește și Nicuşor Dan vrea indulgenţă din partea UE privind poluarea din Bucureşti. „Am solicitat un răgaz. Continuăm să stingem focuri”