Norica Nicolai: Băsescu doreşte să anuleze vizibilitatea publică şi forţa USL

Vicepreşedintele PNL Norica Nicolai a declarat, vineri, pentru Mediafax, că, prin scrisoarea trimisă liderilor USL, privind demisia condiţionată de revizuirea Constituţiei, preşedintele Traian Băsescu doreşte să anuleze vizibilitatea publică şi forţa opoziţiei.

RomaniaTV.net
06 apr. 2012, 19:41
Norica Nicolai: Băsescu doreşte să anuleze vizibilitatea publică şi forţa USL

„Scrisoarea preşedintelui şi încercarea de a modifica agenda Congresului PNL este un tip de atitudine care doreşte să anuleze vizibilitatea publică şi forţa USL-ului, introducând un element de dezbatere la care Uniunea a răspuns deja, în legătură cu modificarea Constituţiei”, a spus europarlamentarul PNL.

Potrivit Noricăi Nicolai, scăderea numărului de parlamentari se poate realiza prin lege.

„Dacă preşedintele doreşte, poate să ceară PDL să voteze legea privind numărul maxim de 300 de deputaţi şi senatori. Acest lucru se realizează prin lege. În rest, ceea ce spune preşedintele nu are nicio semnificaţie”, a precizat vicepreşedintele PNL.

Referitor la afirmaţia şefului statului, potrivit căreia este gata să demisioneze, în schimbul susţinerii revizuirii Constituţiei de către opoziţie, Norica Nicolai a spus că nu crede în acest tip de promisiune.

„Am mai spus-o public, preşedintele Traian Băsescu a mai demisionat o dată cinci minute, a doua oară cred că trebuie să se gândească mai mult”, a comentat aceasta.

Şeful statului cere liderilor USL ca opoziţia să participe la discuţiile privind revizuirea Constituţiei, astfel încât mandatul prezidenţial să fie de patru ani, iar referendumul de validare să aibă loc la locale, garantând că va demisiona în timp util pentru ca în noiembrie să fie şi prezidenţiale.