Norica Nicolai nu pleacă la PPE: Mă voi afilia grupului ALDE. Îmi asum riscul de a fi EXCLUSĂ din PNL

Europarlamentarul Norica Nicolai a declarat, miercuri, pentru RomaniaTV.net, că se va afilia săptămâna viitoare grupului ALDE din Parlamentul European, chiar dacă acest lucru îi poate aduce excluderea din partid.

02 iul. 2014, 08:58
Norica Nicolai nu pleacă la PPE: Mă voi afilia grupului ALDE. Îmi asum riscul de a fi EXCLUSĂ din PNL

Deşi Congresul PNL a eliminat din statut prevederea potrivit căreia PNL este membru al ALDE, partidul liberalilor europeni, iar ceilalţi europarlamentari PNL activează deja în grupul popularilor europeni, Norica Nicolai nu intenţionează să renunţe la colaborarea cu cei din ALDE.

„Eu nu am spus că voi demisiona din PNL, dar am spus că voi merge în ALDE. Îmi asum riscul unei eventuale excluderi din partid„, a declarat Norica Nicolai, pentru RomaniaTV.net.

În schimb, Renate Weber s-a alăturat, împreună cu ceilalţi liberali, grupului PPE. „Eu am urmat partidul”, a spus Weber.

Ea a precizat că afilierea sa efectivă la grupul ALDE va fi făcută în cursul săptămânii viitoare. „Sigur, este o decizie personală, dar şi afilierea PNL la Partidul Popular European a fost o decizie personală„, a declarat Norica Nicolai, făcând trimitere la modul abrupt în care Crin Antonescu a anunţat decizia ca PNL să se înscrie în PPE.

Nicolai a militat pentru ca liberalii români să rămână în ALDE, însă în van, întrucât la Congresul de săptămâna trecută, PNL a oficializat şi prin statut ruptura de liberalii europeni. „Eu am venit în acest partid pentru un crez și pentru un set de valori. În Statutul partidului aveam clar prevederea că facem parte din ALDE, azi ea a fost eliminată. Mâine vom decide ce vom face. Eu rămân în ALDE, se pare că PNL nu! Eu încă mai sper să rămânem acolo unde ne e locul”, a spus europarlamentarul PNL la Antena 3, pe 27 iunie.

„Eu am crezut în Crin Antonescu. Am crezut în acel Crin Antonescu cu care am făcut campanie electorală cot la cot. Se pare că el s-a schimbat radical.”, a mai spus Norica Nicolai.

„Mă uitam zilele trecute pe declarațiile din timpul când Traian Băsescu voia să ducă PNL înspre PDL și el s-a ridicat și a apărat unicitatea PNL, autenticitatea PNL. Acel Antonescu îl voiam, nu pe cel care în campania electorală îl avertiza pe Victor Ponta că va ajunge să îl regrete pe Traian Băsescu”, a comentat ea negocierile de fuziune dintre PNL și PDL.

Citeşte şi Gâlceavă la PNL. Norica Nicolai: Şi-a pus SOŢIA vicepreşedinte la PE. Crin Antonescu: Vorbeşte PROSTII