Normele sanitare realizate de Ministerul Sănătăţii pentru noul an şcolar. Distanţare între băncile elevilor a fost eliminată

Ministerul Sănătăţii a trimis normele sanitare pentru redeschiderea şcolilo către Ministerul Educaţiei şi Cercetării, conform surselor Libertatea. Prin urmare, şcolile nu vor trebui să respecte distanţare între băncile elevilor dar aceştia vor purta obligatoriu măşti de protecţie.

RomaniaTV.net
17 aug. 2020, 15:25
Normele sanitare realizate de Ministerul Sănătăţii pentru noul an şcolar. Distanţare între băncile elevilor a fost eliminată

Şcolile nu mai sunt obligate să respecte distanţarea între băncile elevilor din ciclul primar, gimnazial şi liceal. Măsură a fost luată în contextul în care şcolile din România nu pot găzdui toţi elevii dacă se cere distanţarea de doi metri între aceştia, conform Libertatea.

Citeşte şi: Sfaturile lui Virgil Musta pentru noul an şcolar. Cele 13 reguli de bază la revenirea în şcoli

Cu toate acestea, elevii şi întreg personalul din unităţile de învăţământ, vor purta, obligatoriu, măştile de protecţie cât timp se află în interiorul instituţiilor. Indiferent dacă aceştia se află în timpul cursurilor sau în recreaţia, masca este obligatorie. De la aceasta regulă sunt exceptați doar preșcolarii (copiii de grădiniță). De asemenea, măștile sunt obligatorii și în curte, „dacă va fi aglomerație”.

De asemenea, băncile elevilor vor trebui dotate cu plexiglas.  Anul școlar 2020-2021 va începe pe 14 septembrie.

Citeşte şi: Şcoala începe în septembrie fără triaj epidemiologic. Secretar de stat în MS: „Părintele să evalueze starea de sănătate a copilului”

Consiliul Național al Elevilor condamnă iresponsabilitatea de care Ministerul Educației și Cercetării a dat dovadă de-a lungul întregului proces de elaborare a măsurilor privind începerea anului școlar, care a culminat cu publicarea, în timpul serii de vineri, a proiectului de OUG, se arată într-un comunicat de presă al Consiliul Național al Elevilor.