Norvegia construieşte primul tunel pentru vapoare din istorie. Proiectul arată impresionant GALERIE FOTO

Norvegia a aprobat construcția primului tunel pentru vapoare din istorie, conceput pentru a ajuta navele să navigheze în zona mării Stadhavet, cunoscută pentru vremea rea şi furtunile foarte puternice.

23 mart. 2021, 09:42

Acest tunel va avea o lungime de 1,7 km şi o lățime de 36 de metri şi va străpunge munții Stadhavet din nord-vestul peninsular al ţării. Întreaga construcție va costa Norvegia 2,8 miliarde de coroane (aproximativ 330 milioane dolari) și va dura 3-4 ani, urmând ca lucrările să înceapă în 2022.

Este un proiect care a fost planificat de zeci de ani. Este foarte plăcut să poți începe, în sfârșit, lucrările de construcție într-un an„, a declarat pentru „CNN Travel” managerul de proiect Terje Andreassen de la Administrația de coastă norvegiană. Nu mai puţin de trei milioane de metri cubi de rocă vor fi scoşi din munte pentru construcţia tunelului. De asemenea, realizarea tunelului va presupune probabil dărmarea unor clădiri.

În momentul de faţă, vapoarele care navighează în zonă sunt adesea afectate de valurile aspre și de vremea rea şi câteodată aşteaptă mai multe zile pentru a traversa zona. „Linia de coastă din afara acelei peninsule este cea mai furtunoasă zonă din Norvegia„, spune Andreassen. „Aici sunt o mulțime de curenți ciudați„.

Citeşte şi Norvegia vrea ca jumătate dintre studenţii săi să studieze în străinătate. Guvernul îşi susţine cu peste un miliard de euro anual îndrăzneţul obiectiv

Deseori, navele trebuie să aștepte zile întregi în cel mai apropiat port îmbunătățirea condițiilor meteorologice. În interiorul tunelului, vremea și mareea nu ar trebui să aibă impact asupra vaselor. Acest tunel va traversa cel mai îngust punct al peninsulei Stadhavet, iar intrarea în tunel va fi controlată de un semafor.

Citeşte şi Maşinile electrice au dominat piaţa auto din Norvegia. Vânzările au fost de peste 50% din total


loading...
Partenerii noștri