Norvegienii caută ingineri români. Se oferă până la 90.000 de euro pe an

Angajatori norvegieni caută 26 de ingineri, cărora le oferă salarii cuprinse între 60.000 şi 90.000 de euro, locurile de muncă, disponibile prin reţeaua europeană de ocupare Eures, putând fi ocupate inclusiv de cetăţeni români.

RomaniaTV.net
04 sept. 2012, 12:05
Norvegienii caută ingineri români. Se oferă până la 90.000 de euro pe an

Pe lângă cele 26 de locuri de muncă din Norvegia, în reţeaua Eures mai sunt anunţate alte trei posturi de inginer software în Germania, toţi candidaţii trebuind să aibă studii superioare, informează Mediafax.

Astfel, în Norvegia, sunt disponibile două posturi de senior inginer achiziţii în regiunea Oslo, candidaţii trebuind să aibă studii superioare în domeniul petrol şi gaze, experienţă de peste zece ani în domeniul ingineriei, experienţă FEED şi soft MIPS/ProArc şi să vorbească fluent limba engleză.

Perioada contractuală este de un an, cu posibilitate de prelungire, iar salariul brut poate ajunge la 60.000 de euro anul în funcţie de experienţă şi nivelul educaţional.

Ingineri electricieni în petrol şi gaze

Tot în regiunea Oslo, în localitatea Fornebus, sunt disponibile două posturi de senior inginer electric în industria petrolului şi gazelor naturale. Candidaţii trebuie să aibă studii superioare în domeniu electric (licenţă sau master), experienţă de peste opt ani în domeniul petrolului şi gazelor naturale, bune abilităţi de comunicare, capacitate de a lucra atât în echipă, cât şi independent.

Şi în acest caz, angajatorul oferă un contract pe un an şi un salariu anual de până la 60.000 de euro.

Ingineri mecanici

Acelaşi angajator mai caută şi doi ingineri mecanici echipamente, cu cel puţin zece ani de experienţă, pentru o perioadă de şase luni cu posibilitate de prelungire, dar şi doi ingineri planificatori, care să aibă studii superioare tehnice, planificare de manager, experienţă în programe de inginerie de cinci ani, experienţă în utilizarea P6 Primavera sau Safran sau în proiecte O&G.

Tot în regiunea Oslo mai sunt disponibile şi şapte posturi de inginer planificare proiect care pot fi ocupate de persoane licenţiate în afaceri sau inginerie, cu trei ani experienţă în planificare proiecte, dar şi în SAP, Primavera/Safran. Candidaţilor li se mai cere atitudine pozitivă, analitică, lucru în echipă, abilităţi excelente de comunicare, dar şi cunoaşterea limbii engleze la nivel avansat.

Tot pentru un venit anual de 60.000 de euro mai sunt disponibile câte un post de operator controlor, senior inginer mentenanţă, senior inginer structural, senior inginer mecanic, responsabil sistem foraj, inginer producţie, senior inginer structural, proiectant structural PDMS, inginer structural şi inginer responsabil sistem.

Inginer proiectant, cel mai mare salariu

De asemenea, un angajator din regiunea Hordaland, localitatea Bergen, are vacant un post de senior inginer proiectant fundaţii marine pentru care oferă un salariu cuprins între 35 şi 47 de euro brut/oră, în funcţie de experienţă şi calificări, adică până la 90.000 de euro anual.

Pentru ocuparea acestui post se cer studii superioare (licenţă/master) în petrol şi gaze sau construcţii civile, trei-cinci ani experienţă în producţia de desene structurale, cunoştinţe în turbini eoliene şi structuri dinamice sensibile.

De asemenea, candidaţii trebuie să fie ambiţioşi şi să-şi asume responsabilitate în luarea deciziilor.

Germania caută ingineri români

Pe reţeaua europeană de ocupare Eures mai sunt disponibile şi trei posturi de inginer software, în Germania, pentru care se cer: experienţă în programare PLC (Siemens, Allen Bradley), baze de date, Visual Basic, sisteme SCADA, cunoştinţe hardware, experienţă în controlul sistemelor şi al instrumentării în echipamente de proces şi disponibilitate de a călători.

Angajatorul german oferă pentru un astfel de post aproximativ 3.000 euro brut/lună din care se reţin impozitul şi costurile de securitate socială, iar după perioada de probă, salariul va creşte la 3.500 euro brut/lună.

Totodată, angajatorul oferă sprijin în găsirea unui apartament şi cu formalităţile de înregistrare.