Nou bilanţ al victimelor după prăbuşirea acoperişului unui supermarket la Riga. Numărul morţilor a urcat la 52

Numărul victimelor înregistrate după prăbuşirea acoperişului unui supermarket din Riga (Letonia) este în continuă creştere. Un nou bilanţ, dat publicităţii sâmbătă dimineaţă, arată că numărul morţilor a crescut la 52.

RomaniaTV.net
23 nov. 2013, 09:03
Nou bilanţ al victimelor după prăbuşirea acoperişului unui supermarket la Riga. Numărul morţilor a urcat la 52

Echipajele de salvatori continuă să caute sub dărâmături posibili supravieţuitori ai tragediei produse joi seară, când acoperişul unui centru comercial s-a prăbuşit la o oră de vârf. Un nou trup neînsufleţit a fost recuperat dintre ruine, numărul morţilor ajungând astfel la 52. Vineri seara, alte cinci persoane fuseseră găsite sub dărâmături.

Echipe de pompieri şi de salvatori au continuat sâmbătă dimineaţă să degajeze ruinele magazinului, dar speranţe că s-ar mai putea găsi supravieţuitori sub dărâmături sunt din ce în ce mai puţine, după două nopţi consecutive de la producerea accidentului, în condiţiile în care temperaturile au scăzut la aproximativ zero grade.

Accidentul, cel mai grav din Letonia după recâştigarea independenţei sale în 1991, s-a produs joi seara, într-un cartier de la periferia capitalei letone Riga. Acoperişul supermarketului Maxima s-a prăbuşit la o oră de vârf, când sute de clienţi veniseră după cumpărături, în cartierul Zolitude.

Tragedia a şocat mica republică baltică, al cărei guvern a decretat vineri trei zile de doliu naţional, începând de sâmbătă, cu un moment de reculegere luni dimineaţă. În semn de solidaritate cu poporul leton, celelalte două republici baltice – Lituania şi Estonia – au decretat câte o zi de doliu naţional pe data de 24 noiembrie, în memoria victimelor de la Riga.