EXCLUSIV: Nou episod SCANDALOS din spitalele din România. Ce a primit un pacient în loc de medicamente VIDEO

Un bărbat internat la spitalul Judeţean din Călăraşi spune că doctorii l-au anunţat că nu au decât unul din cele opt medicamente cu care ar trebui tratat, aşa că restul ar trebui cumpărate de pacient. Reprezentanţii spitalului spun că instituţia nu are bani.

RomaniaTV.net
11 ian. 2014, 11:41
EXCLUSIV: Nou episod SCANDALOS din spitalele din România. Ce a primit un pacient în loc de medicamente VIDEO

Un bărbat din Călăraşi care suferă de ciroză hepatică şi a fost internat la secţia Medicală a Spitalului din Călăraşi a constatat cu stupoare că beneficiază de tratament doar pe hârtie. Asta pentru că, susţine el, medicii l-au trimis la farmacie ca la piaţă: cu listă de cumpărături.

„Din opt medicamente mi-au dat unul singur, iar pentru celelalte şapte mi-au dat o listă pe care trebuie cineva din familie să meargă să o cumpere la preţ integral din farmacie”, spune bărbatul.

CITEŞTE ŞI: Noua listă de compensate: Cele mai multe medicamente, pentru cancer, diabet, boli reumatice

Pacientul susţine că şi colegii de salon au fost trataţi la fel. Angajaţii spitalului nu i-au lăsat, însă, să se vorbească în faţa camerei de filmat.

Reprezentanţii spitalului spun că lipsa medicamentelor este justificată de lipsa de fonduri şi au recunoscut că nu este vorba de un caz izolat. „Toţi şefii de secţie din spital au fost convocaţi de conducerea spitalului şi au fost rugaţi să întocmească un necesar minim de medicamente pentru a asigura asistenţa medicală de urgenţă. Atât. Că asta e finanţarea”, a spus un purtător de cuvânt al unităţii medicale.

Secretarul de stat Raed Arafat anunţa în 2013 că spitalele nu trebuie să mai oblige pacienţii să cumpere medicamente şi materiale sanitare, întrucât peste 50 de unităţi medicale din ţară vor primi o finanţare suplimentară de la Ministerul Sănătăţii, în caz contrar suma respectivă putând fi retrasă.