Nou focar de coronavirus la un centru din Suceava. Peste 100 de persoane au fost confirmate

Un nou focar de coronavirus a fost depistat la un centru de recuperare neuropshiatrică din județul Suceava, unde au fost infectați 103 de persoane. La începutul săptămânii, au fost confirmați peste 300 de persoane de la un alt centru de recuperare psihiatrică din același județ.

RomaniaTV.net
26 apr. 2020, 12:49
Nou focar de coronavirus la un centru din Suceava. Peste 100 de persoane au fost confirmate
Noul focar a fost descoperit la Centrul de Reabilitare şi Recuperare Neuropsihiatrică din Costâna, unde au fost confirmați cu coronavirus 103 pacienți și angajați, dinter care 35 de angajați și 68 de pacienți.
 
Citește și: Bărbatul care a fost transportat împreună cu ÎPS Pimen la Bucureşti a murit de coronavirus! Acesta a lăsat în urmă 10 copii

Potrivit purtătorului de cuvânt al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Suceava, Nicoleta Daneliuc, dintre cei 103 angajaţi ai centrului care au fost testaţi, au fost confirmați pozitiv 35, iar dintre cei 154 de beneficiari – 68.

Angajaţii diagnosticaţi cu coronavirus sunt transportaţi la Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava, unde vor fi internaţi. Și directorul centrului este confirmat cu coronavirus.
 
Suceava este noul focar de coronavirus al României, cu 2.613 de îmbolnăviri, până astăzi, 26 aprilie.
 
La începutul săptămânii, peste 300 de persoane – 242 de pacienți și 59 de angajați – de la Centrul de Recuperare Neuropsihiatrică Sasca Mică din județul Suceava au fost confirmate cu coronavirus.