Nou incident la metrou. Circulaţia trenurilor, afectată miercuri seară

Un nou incident a avut loc, miercuri seară, la metrou. Din cauza unei urgențe medicale semnalate într-un tren la stația de metrou Timpuri Noi, pe Magistralele 1 și 3, circulația trenurilor de metrou s-a desfăşurat cu dificultate.

RomaniaTV.net
07 oct. 2020, 15:38
Nou incident la metrou. Circulaţia trenurilor, afectată miercuri seară

UPDATE: Referitor la cele 2 situații de urgență înregistrate în dimineața și seara zilei de 07.10.2020, Metrorex face următoarele precizări:

„Cele 2 situatii au fost generate de 2 urgente medicale suferite de 2 călători. Precizăm că media celor care folosesc transportul cu metroul este de cca 320 000 de calatori.

În ambele situații s-a intervenit cu profesionalism, conform protocoalelor medicale, prin personalul specializat SMURD și cu sprijinul personalului Metrorex. În ambele situații intervențiile s-au finalizat prin resuscitare si preluare de către ambulanțele specializate.

Este adevărat, intervențiile respective au afectat circulația trenurilor de metrou in zona stațiilor de metrou P.Unirii 1 și T. NOI, dar prin intervenția profesionistă a personalului specializat SMURD, cele 2 persoane au fost resuscitate. Vârsta acestora, 53 si 42 de ani.”,transmite Administrația Metrorex.

Metrorex informează că astăzi, 07.10.2020, începând cu ora 18:32, din cauza unei urgențe medicale semnalate într-un tren la stația de metrou Timpuri Noi, pe Magistralele 1 și 3, circulația trenurilor de metrou s-a desfăşurat cu dificultate. Au fost realizate procedurile medicale ce se impun în astfel de situații, respectiv intervenția echipajelor SMURD.

Pentru continuarea deplasării celorlalți călători, circulația trenurilor s-a desfășoară pe firul 1 al stației Timpuri Noi. Călătorii au fost informați cu privire la această situație prin instalațiile de sonorizare de la nivelul peroanelor.

Circulația trenurilor pe Magistralele 1 și 3 a revenit la normal în jurul orei 19:00, informează Metrorex. 

Reamintim că, circulaţia metroului pe magistrala 1, între staţiile Piaţa Unirii 1 şi Timpurii Noi, s-a desfăşurat în sistem pendulă şi miercuri dimineaţă, după ce a fost solicită intervenţia echipajelor SMURD într-un tren. În urma incidentului de la metrou s-au strâns sute de persoane pe peronul de la Piaţa Unirii 1.

Un bărbat aflat la stația de metrou Piața Unirii a intrat în stop cardio-respirator, iar martorii au sunat la 112. La fața locului au ajuns medicii de la SMURD, care l-au resuscitat.

Citeşte şi Aglomeraţie la metrou, în plină pandemie de COVID. Sute de persoane s-au înghesuit pe peroane