Nou incident ŞOCANT în Franţa – Un preot ortodox a fost împuşcat

Un nou caz șochează întreaga lume, după ce un preot ortodox a fost împușcat în fața bisericii sale din Lyon, Franța.

RomaniaTV.net
31 oct. 2020, 16:35
Nou incident ŞOCANT în Franţa – Un preot ortodox a fost împuşcat

Un preot ortodox a fost rănit prin împuşcare sâmbătă, la Lyon, iar autorul atacului cu o puşcă cu ţeava tăiată a reuşit să fugă, un incident care are loc după atacul cu cuţitul la o bazilică din Nisa şi arestarea unui bărbat înarmat cu un cuţit la Lyon, joi, declară o sursă din cadrul poliţiei pentru Le Figaro, potrivit news.ro.

Atacul a avut loc sâmbătă, la ora locală 16.00 (17.00, ora României), în timp ce preotul închidea Biserica Ortodoxă greacă „Bunavestirea”, în arondismentul VII al oraşului.

Preotul ”a fost agresat de către un singur bărbat, care a tras în el în două rânduri”, declară sursa citată. Viaţa preotului, care era conştient la sosirea salvatorilor, este în pericol. Poliţia a instituit în zonă un perimetru de securitate şi îl căuta pe fugar.

Preotul are cetăţenia greacă, a declarat, sub protecţia anonimatulu,i o sursă pentru AFP. Preotul a primit îngrijiri la faţa locului, a declarat o sursă din cadrul poliiei pentru Reuters.

Noi detalii despre criminalul de la catedrala din Nisa. Cum arată atacatorul şi când a ajuns în Franţa

Fraţa se resimte în urma a două atacuri teroriste cu cuţitul – decapitarea profesorului Samuel Paty în urmă cu aproape două săptămâni şi uciderea a trei persoane la o bazilică în Nisa.

Guvernul a avertizat că ar putea avea loc noi atacuri teroriste.

Mii de militari au fost desfăşuraţi în cadrul Operaţiunii Sentinelle pentru a apăra lăcaşuri de cult şi şcoli în urma acestor atacuri.

 

Premierul francez Jean Castex, care se afla la Rouen tocmai pentru a se ocupa de securitatea clădirilor religioase, s-a întors imediat la Paris pentru a evalua situația și a lua măsurile care se impun. „Am mers la Rouen pentru a asigura deplasarea de forțe de securitate și militari la locașurile de cult și la școli. Puteți conta pe întreaga hotărâre a președintelui Republicii pentru a permite tuturor să-și desfășoare viața religioasă în deplină libertate și siguranță”, a spus Castex.

Noul atac vine în contextul unor amenințări din partea grupării teroriste Al-Qaeda, care a anunțat că va ataca Franța din cauza republicării caricaturilor cu Profetul Mahomed de către publicația satirică Charlie Hebdo.

Atacul vine la doar două zile după ce un islamist a decapitat o femeie și a ucis alte două persoane într-o biserică din Nisa, strigând apoi „Allahu Akbar!”, și la două săpătămâni după decapitarea profesorului care le-a arătat elevilor caricaturile din Charlie Hebdo. Bărbatul care a decapitat o femeie şi a ucis alte două persoane în atacul din biserica Notre-Dame din Nisa este un cetăţean tunisian în vârstă de 21 de ani.

Președintele Franței, Emmanuel Macron, a anunțat că a deplasat mii de soldați pentru a proteja locuri precum bisericile, sinagogile și școlile față de pericolul unor noi atacuri islamiste.