Nou ordin semnat de Arafat. Ce se întâmplă cu elevii care susțin simularea. AVEM documentul oficial!

Elevii din localitățile în carantină, care învață la școli din localități care nu sunt în carantină, vor putea da simulările pentru Bacalaureat din săptămâna care urmează.

21 mart. 2021, 20:55
Nou ordin semnat de Arafat. Ce se întâmplă cu elevii care susțin simularea. AVEM documentul oficial!

Nou ordin semnat de Arafat. Decizia a fost luată duminică seara de Raed Arafat.

Nou ordin semnat de Arafat. Ce se întâmplă cu elevii care susțin simularea. AVEM documentul oficial!

„Având în vedere faptul că în perioada 22 – 31. 03. 2021 se desfășoară simulările pentru evaluările naționale 2021 și examenele naționale de bacalaureat 2021, vă menționăm faptul că deplasarea elevilor în vederea participării la simulările pentru examenele naționale este circumscrisă altor motive justificate din ordinele șefului Departamentului pentru Situații de Urgență privind instituirea carantinei zonale și reprezintă o excepție de la măsura interzicerii circulației persoanelor în afara gospodăriei, în interiorul și în afara zonei carantinate. Prezenta adresă va fi comunicată de către toate centrele județene al municipiului București de coordonare și conducere a intervenției către autoritățile publice la nivelul zonelor carantinate”, se arata in adresa semnată de Arafat.

Reprezentanții Guvernului spun că este permisă deplasarea din localitatea carantinată într-o localitate necarantinată și se încadrează la „motive justificate”, pentru cei care participă la simulări pentru evaluare națională/bacalaureat.

Examenele scrise care simulează probele de la Bacalaureat 2021 încep luni, 22 martie, la ora 9:00, cu proba scrisă la Limba și literatura română, acolo unde situaţia sanitară permite acest lucru. În școlile aflate în localități în carantină, simulările de BAC 2021 pot fi reprogramate, dar nu mai târziu de 15 mai.

„În România sunt 5% dintre licee care nu vor putea organiza simularea. Acolo unde sunt copii unde se organizează simularea, dar stau în zone carantinate, eu cred că se poate face un fel de declaraţie, ca şi pentru ieşitul la magazin. Eu nu cred că acesta e motivul pentru care numărul cazurilor COVID creşte. Eu cred că şcoala ar fi ultimul loc care ar trebui închis. Este un spaţiu unde se respectă regulile şi cred că aici am învăţa cum să nu ne îmbolnăvim respectând regulile.

A crescut foarte mult rata absenteismului.Eu nu fug de răspundere, dar nu dau eu această decizie. Cei de la Comitetul de Urgenţe vor analiza acest lucru şi cred că se va clarifica în curând. Din punctul meu de vedere, nu înţeleg cum pot să ies în fiecare zi la magazin, ceea ce nu e bine şi nu mă pot duce la şcoală.

După ce vom ieşi din pandemie, ne vom îndrepta mai mult spre predarea online, acolo unde trebuie. Sunt convins, că reprezentanţii Comitetului vor da o decizie în această seară şi vor spune că elevii se pot duce la simulare.”, a spus ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, la România TV.

Citește și: Simulare BAC 2021. Pot merge elevii din zonele carantinate să susţină examenul? Sorin Cîmpeanu a făcut anunţul: Cred că şcoala ar fi ultimul loc care ar trebui închis