Nou protest la Ministerul de Finanţe. Măsurile de austeritate îi scot pe români în stradă

Nou protest la Ministerul de Finanţe. Angajaţi din poliţie, penitenciare, grefieri, asistenti sociali și cei din administraţie publică ies din nou în stradă. Aceştia protestează faţă de măsurile de austeritate impuse de Guvernul Cîţu.

03 feb. 2021, 10:43
Nou protest la Ministerul de Finanţe. Măsurile de austeritate îi scot pe români în stradă
Nou protest la Ministerul de Finanţe. Măsurile de austeritate îi scot pe români în stradă

Nou protest la Ministerul de Finanţe. Angajatii din politie, penitenciare, grefierii, asistentii sociali și cei din administratie publica au ieşit din nou in strada.

Nou protest la Ministerul de Finanţe

Protestarii s-au adunat, miercuri, în faţa Ministerului de Finanţe. Aceştia vor salarii minime decente, pensii echitabile, servicii publice de calitate, deblocarea negocierii colective, taxare justă și aplicarea corectă a legislației.  Oamenii spun că e injust să li se înghețe sporurile și salariile și cer reconsiderarea măsurilor. De altfel, mișcările de stradă au devenit deja o rutină, oamenii ieșind zi de zi în stradă din cauza deciziilor coaliției.

Proteste au loc şi în fața Prefecturii, la Craiova. Zeci de polițiști și angajați din penitenciare sunt nemulţumiţi de măsurile Guvernului Cîţu.

” Protestăm pentru aplicarea legii 153 din 2017 privind salarizarea bugetarilor, privind eliminarea inechitatilor salariale din sistemul bugetar, precum si creșterea salariului minim corelat cu creșterea prețurilor de consum. Avem aproape 10 mii de ore suplimentare la nivel de unitate penitenciara si peste 1 milion la nivel de sistem. Pentru îmbunătățirea condițiilor de munca , condiții decente, lipsa dotarilor personalului. O sa facem tot ce tine legal de noi, o sa protestam pana când o sa fim ascultati de minister, de toti cei care au in mana puterea deciziilor”, a spus unul dintre poliţiştii aflaţi la protestul din Craiova.

Sute de grefieri protestează şi la Timișoara. Aceştia sunt nemulțumiți că nu și-au mai primit un drept salarial câștigat în instanță.

De altfel, mișcările de stradă au devenit deja o rutină, oamenii ieșind zi de zi în stradă din cauza deciziilor coaliției.

Citeşte şi Proteste de amploare în Capitală! Sute de manifestanți cer demisia Guvernului Cîțu și a lui Arafat

Diana Şoşoacă se pregăteşte de noi proteste şi cheamă românii să i se alăture: „Ieşiţi în stradă dacă vă pasă”

Luni, Diana Şoşoacă a postat pe pagina sa de Facebook o fotografie cu un îndemn pentru români, pe care îi cheamă să i se alăture în stradă, pentru a-l îndepărta din fruntea Ministerului Sănătăţii pe Vlad Voiculescu, dar şi pe Raed Arafat de la conducerea Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă.

Diana Șoșoacă, senator AUR, a declarat, într-o intervenție telefonică la România TV, că a venit timpul ca poporul român sa iasă în stradă pentru dreptate, după incendiul de la Matei Balș.

„Poporul român are apărătorii lui, dar trădătorii trebuie sa dispară, să fie judecați si băgați în închisorile pe care ei le-au pregătit pentru alții. Au omorât oamenii în spitale, solicit DNA-ului să se autodesființeze. Trebuie sa iasă adevărul la suprafată. Acesta este semnalul pe care vi-l dau! Poporul român trebuie sa iasă in stradă!”, a spus Diana Şoşoacă.

Citeşte şi Protest la Ministerul de Finanţe. Angajaţii din ministere şi administraţie cer mărirea salariului

Diana Șoșoacă, senator AUR, s-a alăturat duminică protestatarilor revoltați de tragedia de la Institutul Matei Balș, soldată cu şapte morți. Senatoarea AUR, ajunsă la Ministerul Sănătății, a încercat să intre în instituție și s-a trezit cu ușile închise. La scurt timp, a sunat la 112 și a chemat un echipaj de poliție.

„L-am sunat pe Voiculescu, văd că nu vrea să răspundă. Noi nu plecăm de aici. Avem o astfel de situație și tu nu ai o comisie de urgență care să lucreze în Ministerul Sănătății? Cum e posibil așa ceva? Acum vreau să sun la 112″, a spus ea.

Diana Șoșoacă, în timpul apelului la 112: „Sunt în fața Ministerului Sănătății, unde e obligatoriu să mă lase să intru, iar jandarmii nu deschid ușa. E vorba de un înalt demnitar care are dreptul să intre în orice instituție publică. Vă rog să trimiteți aici un echipaj”.