Nou raid american în Irak după miezul nopţii: lovitură-fulger pentru miliţiile susţinute de Iran

SUA au decis să trimită 3.000-3500 de militari în Orientul Mijlociu pentru a consolida securitatea poziţiilor americane din regiune după moartea generalului iranian Qassem Soleimani, informează AFP.

04 ian. 2020, 06:46
Nou raid american în Irak după miezul nopţii: lovitură-fulger pentru miliţiile susţinute de Iran

Cel puţin şase persoane au fost ucise şi alte trei sunt rănite grav în urma unui nou atac aerian care a vizat miliţiile şiite ale Forțelor Populare de Mobilizare din Irak, sprijinite de Iran, în apropierea taberei Taji de la nord de Bagdad, a declarat o sursă a armatei irakiene, citată de Reuters. Două dintre cele trei vehicule care alcătuiau un convoi al milițiilor au fost găsite arse, a afirmat sursa, precum și șase cadavre incendiate.

VIDEO cu momentul în care generalul Soleimani este ucis de drona americană. Secundele care ar putea declanşa Al Treilea Război Mondial

Atacurile au avut loc la ora locală 1:12 am, a adăugat acesta. Grupările paramilitare ale Forțelor Populare de Mobilizare din Irak au anunţat sâmbătă că un atac aerian care i-a vizat pe luptătorii săi a lovit mai devreme un convoi de medici, nu lideri militari, după cum au informat unele medii de presă.

„Surse inițiale confirmă faptul că atacul a vizat un convoi de medici aparţinând Forțelor de Mobilizare Populare din apropierea stadionului Taji din Bagdad”, se arată într-un comunicat.