Nou record de infectări cu coronavirus în Germania. Aproape 20.000 de noi cazuri într-o singură zi

Autorităţile din Germania au raportat joi nu mai puţin de 19.990 de cazuri de noi contaminări cu noul coronavirus (COVID-19) în ultimele 24 de ore. Este vorba despre un nou record de infecţii zilnice, aşa cum reiese din datele publicate de Institutul Robert Koch pentru controlul bolilor infecţioase (RKI).

RomaniaTV.net
05 nov. 2020, 08:06
Nou record de infectări cu coronavirus în Germania. Aproape 20.000 de noi cazuri într-o singură zi

Recordul anterior a fost de 19.059 de cazuri anunţate sâmbăta trecută, conform bilanţului raportat de RKI.

Germania testează mai mult pentru COVID-19

Autorităţile germane au atenţionat că testarea este mult mai extinsă acum decât în urmă cu jumătate de an, la ultimul vârf al epidemiei în ţară. Specialiştii spun că este dificil de spus dacă raportarea actuală reprezintă cu certitudine un nou record, notează Agerpres.

Citeşte şi: Asistentă româncă, după 15 ore de muncă: „Eşti îmbrăcat şi izolat până în dinţi. Nu mai ai aer, te apucă ameţeala. Dar mergi înainte”

Câte cazuri de coronavirus sunt în Germania

Germania se află într-o carantină parţială până la sfârşitul lunii noiembrie, pentru a limita răspândirea coronavirusului.

De la începutul epidemiei, autorităţile germane au raportat un total de 597.583 de contaminări cu SARS-CoV-2, dintre care 10.930 decese.

Germania, îngrijorată de situaţia explozivă din SUA. Ministrul Apărării de la Berlin se teme de o criză constituţională la Washington