Nou SCANDAL în USR. Un senator îşi retrage candidatura şi acuză partidul că promovează traseismul

Senatorul USR Dan Lungu anunţă că îşi retrage candidatura şi acuză organizaţia din Iaşi a partidului că l-a promovat pe Marius Bodea, politician trecut prin mai multe formaţiuni politice, încălcându-şi astfel unul dintre principiile de nază, descurajarea traseismului.

RomaniaTV.net
28 oct. 2020, 09:55
Nou SCANDAL în USR. Un senator îşi retrage candidatura şi acuză partidul că promovează traseismul

„Nu aș vrea ca prin prezența mea să cauționez un mod de a face politică atât de diferit de cel pentru care eu și o bună parte din colegii mei am intrat în USR Iași. Nu sunt singurul care consideră că atât prezența domnului Marius Bodea în Alianța USR PLUS Iași, cât și procesul de realizare a listelor pentru alegerile parlamentare sfidează complet valorile și principiile fondatoare ale partidului și ale Alianței. În privința prezenței domnului Marius Bodea în Alianță lucrurile stau astfel: în urma unui proces de negociere care să pună în operă strategia locală pentru alegerile locale, el a fost adus pentru a-l înlocui pe domnul Silviu Gurlui ca propunere în fața partenerilor din Alianță la candidatura pentru președinția Consiliului Județean – adică chiar pe cel ales de către Conferința Județeană a USR Iași. Operațiunea s-a desfășurat cu discreție totală, eufemistic vorbind, și cu multiple încălcări ale Statutului. Strategia nu a fost votată niciodată în Conferința Județeană și nici echipa de negociere, dacă aceasta din urmă chiar o fi existat”, a spus Dan Lungu, actualmente încă senator USR, informează Pulsuliesean.

Senatorul USR acuză modul în care sunt tratate problemele interne ale alianței și a criticat strategia pentru alegerile locale și parlamentare. Din aceste motive, și nu numai, acesta și-a retras candidatura pentru alegerile din luna decembrie.

„Privind rezultatele obținute în județ, cert este că strategia a fost proastă; eticheta de traseist lipită de candidatul nostru ne-a tras în jos, iar acest lucru poate fi lesne demonstrat. Calitatea de traseist a candidatului Marius Bodea a fost constatată de către Comisia Națională de Arbitraj a Alianței (CINA), în urma unei sesizări înaintate de colegul nostru, avocatul Mihai Lupu. Traseismul fiind considerat o problemă de integritate în cadrul Alianței, recomandarea CINA era în defavoarea candidaturii, însă candidatul a beneficiat de clemența Biroului Național al USR, pe prezumția de oportunitate politică, oportunitate neconfirmată de rezultatele ulterioare. Să ne înțelegem – nu vorbim de calitățile și defectele unei persoane, ci de acțiuni care încalcă Statutul și alte acte normative interne, precum și de o situație neconformă cu principiile de integritate asumate de noi toți membrii Alianței, adică de un mod de a face politică. Or, noi ne-am asumat o politică curată, bazată pe principii și valori, diferită de cea a partidelor tradiționale. Toate neregulile – de alaltăieri, de ieri și de azi; nu e cazul să insist asupra lor – au fost sesizate de multiple ori la forurile interne competente. În peste 90% din cazuri, nu s-a primit niciun răspuns, semn că justiția internă în USR este realmente paralizată. În aceste condiții, mai mulți colegi ieșeni au ales să se adreseze instanței de judecată, pentru a forța legalitatea și transparența în filiala ieșeană. Nu pot să nu fiu de acord cu ei. N-ar fi în spiritul USR dacă nu ar fi reactivi și nu și-ar apăra valorile și principiile prin toate mijloacele legale. Pentru a nu legitima la rându-mi un întreg șir de abuzuri și de decizii neinspirate, prefer să-mi retrag candidatura.”, a completat Dan Lungu.

Citeşte şi: Dominic Fritz, validat de Tribunalul Timiş în funcţia de primar al Timişoarei. Prima reacţie


loading...