Nouă alertă în supermarket! Un alt produs, retras de la raft din cauza oxidului de etilenă!

E din nou panică în supermarketuri după ce un lot dintr-un sos de maioneză este retras din magazine din cauza oxidului de etilenă într-unul dintre ingredientele folosite la fabricarea acestuia.

16 oct. 2021, 16:56
Nouă alertă în supermarket! Un alt produs, retras de la raft din cauza oxidului de etilenă!

Nouă alertă în supermarket! Autoritătea Naţională Sanitar -Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, producătorul consideră că nu există nici un risc pentru sănătatea consumatorilor, dar din respect pentru aceștia, a decis rechemarea acestui lot de produs pentru a elimina orice fel de suspiciune.

Nouă alertă în supermarket! Un alt produs, retras de la raft din cauza oxidului de etilenă!

Este vorba despre sosul de maioneză „Regal” de 420 grame, lot: 1450 / exp:23-24/03/2022/cod bare: /5941311006785. Celelalte loturi ale acestui produs pot fi consumate fără probleme.

Persoanele care au achiziționat aceste produse și doresc rambursarea acestora au posibilitatea să le returneze la magazinul de unde le-au cumpărat și pe baza bonului fiscal până la data de 15.11.2021.

De altfel, cu doar patru zile în urmă, o problemă similară a avut loc într-un lanț de hipermarketuri cunoscut în România. Se pare că drojdia folosită la două sortimente de pâine era contaminată cu oxid de etilenă.

Citește și: E criză în supermarketurile din Marea Britanie. Lipsesc de pe rafturi alimente esenţiale: Avem goluri mari, nu vor mai intra clienţi!
”E vorba de o alertă datorită identificării în drojdie lichidă a oxidului de etilenă. Această drojdie lichidă a fost introdusă în compoziția pâinii. Drojdia provine din alt stat membru, iar ca urmare a analizei de risc s-a constatat că au fost fabricate și comercializate 14 loturi de pâine în toate lanțurile de supermarketuri din România. Din cele 40.000 de bucăți care au ajuns în acest supermarket, 10.000 au fost vândute, restul au fost retrase înainte de a ajunge la raft.

Există în Europa un sistem rapid de alertă și am fost notificați că a fost identificat un adititv contaminat cu oxid de etilenă. E potențial cancerigen, dar în aceste produse cum e cazul pâinii, înghețatei, în urma analizei nu s-a identificat în aceste produse, pentru că cantitatea este infimă fiind nedetectabilă.”, spune Mihai Ponea, ANSVSA.

Totodată, în luna august mai multe loturi de îngheţată au fost retrase de la vânzare, a transmis Autorităţii Naţionale Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA). Produsele au fost livrate la nivel national, in toate magazinele din rețeaua Carrefour.

Citește și: Alertă la raft! Mai multe loturi ale acestui produs, retrase din lanţul de supermarketuri Mega Image din cauza unei substanţe periculoase