Alertă la raft! Mai multe loturi ale acestui produs, retrase din lanţul de supermarketuri Mega Image din cauza unei substanţe periculoase

Îngheţata continuă problemele din supermarket. Noi loturi de îngheţată care erau vândute în lanţul de supermarketuri Mega Image au fost retrase de la vânzare din cauza conţinutului de oxid de etilenă.

03 aug. 2021, 17:36
Alertă la raft! Mai multe loturi ale acestui produs, retrase din lanţul de supermarketuri Mega Image din cauza unei substanţe periculoase

Alertă la raft! Potrivit unui anunţ postat, luni, pe site-ul Autorităţii Naţionale Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), Mega Image a retras de la vanzare produsele:

Alertă la raft! Mai multe loturi ale acestui produs, retrase din lanţul de supermarketuri Mega Image din cauza unei substanţe periculoase

-MILKA INGHETATA MINISTICK 6X37.5G Numar lot: MI1135 , MI1136
-KITKAT INGHETATA BAT 62.5G Numar lot: PL1048

„Retragerea produsului de pe piaţă şi rechemarea acestuia de la consumatori au fost declanşate la solicitarea furnizorului, constatându-se rezultate necorespunzatoare la analizarea unui ingredient utilizat la fabricarea produselor, avand un nivel peste limitele legale de oxid de etilenă. Toate produsele retrase urmează a fi distruse”, notează sursa citată.

Mega Image solicită clienţilor să nu consume produsele menţionate şi îi roagă să le distrugă sau sa le returneze la punctul de vanzare din care s-a achizitionat produsul, cu prezentarea bonului fiscal, până la data de 16.08.2021.

Reamintim că mai multe loturi de îngheţată care erau vândute în lanţurile de hipermarketuri Cora, Metro Cash & Carry România, Carrefour şi Auchan au fost retrase de la vânzare din cauza conţinutului de oxid de etilenă.

De altfel, în plin sezon estival, când consumul de băuturi reci şi îngheţată este la nivel maxim, mai multe loturi de îngheţată au fost retrase de la vânzare din cauza prezenței oxidului de etilenă într-un aditiv utilizat – guma de carruba. Unele sortimente era comercializate de magazinele Carrefour și Auchan.

„Vă informăm, ca urmare a notificării primite din partea producătorului Froneri Franța, Carrefour România SA a inițiat retragerea de la comercializare și rechemarea de la clienți a articolelor mentionate mai jos. Motivul rechemarii: prezenta oxid de etilena in aditivul utilizat in fabricarea produselor – guma de carruba”, informează ANSVSA.

Inspectorii ANSVSA recomandă persoanelor care dețin produse din loturile descrise mai sus să nu le consume, ci să le distrugă sau să le aducă înapoi în magazinele de unde le-au cumpărat. Contravaloarea produselor va fi returnată, fără a fi necesară prezentarea bonului fiscal.

De asemenea, şi din Auchan au fost retrase de la vânzare unele loturi de înghețată Milka și Kit Kat.

„Froneri Ice Cream Polonia, în calitate de producător, a fost informată de către unul dintre furnizorii săi cu privire la o problemă de reglementare referitoare la un număr mic de loturi de ingrediente stabilizatoare pe bază de plante, utilizate în producția sa de înghețată și care a afectat, de asemenea, un număr de producători, deoarece acesta este un ingredient comun utilizat la fabricarea înghețatei.

Citeşte şi: Loturi de îngheţată retrase de la vânzare din cauza conţinutului de oxid de etilenă