Nouă ameninţare nucleară din partea Rusiei. Kremlinul a publicat imagini cu racheta hipersonică Avangard VIDEO

Russia Today a publicat noi imagini înfricoşătoare cu racheta hipersonică „meteorit“ Avangard pregătită pentru luptă, în cadrul unei noi amenințări nucleare la adresa Occidentului.

19 dec. 2022, 12:08
Nouă ameninţare nucleară din partea Rusiei. Kremlinul a publicat imagini cu racheta hipersonică Avangard VIDEO

Ministerul rus al Apărării a anunțat că sistemul de rachete, amplasat într-un siloz de lansare subteran din regiunea Orenburg, în sud-vestul Rusiei, va crește capacitățile de luptă ale Forțelor de rachete strategice, urmând ca „Avangard” să fie introdus în serviciu.

„Un alt regiment de rachete va fi introdus în serviciu în formațiunea militară Yasny pentru aniversarea Forțelor noastre de rachete strategice – acum cu sistemul de rachete Avangard”, a declarat săptămâna trecută comandantul Forțelor de rachete strategice ruse Serghei Karakaiev, potrivit agenției de știri TASS.

Președintele Vladimir Putin a afirmat în 2018 că racheta intercontinentală este „invincibilă” și că arma poate lovi orice țintă de pe Pământ în 30 de minute și se deplasează cu o viteză de 27 de ori mai mare decât viteza sunetului.

Ultimul anunț vine în contextul în care Rusia a efectuat vineri valuri de lovituri aeriene care au vizat infrastructura critică din Ucraina. Într-un baraj de peste 70 de atacuri cu rachete, Rusia a vizat instalații energetice și de apă cheie din mai multe orașe ucrainene.

Deși 60 dintre cele 76 de rachete au fost interceptate, potrivit Ministerului ucrainean al Apărării, atacurile s-au soldat cu cel puțin trei morți și mai mulți răniți și au declanșat pene de curent în întreaga țară.

Citeşte şi: VIDEO Ruşii atacă în forţă Ucraina: nouă drone kamikaze au fost doborâte deasupra Kievului

Echipele de intervenție au scos corpul unui copil mic dintre dărâmături în urma unui atac mortal cu rachete care a sfâșiat o clădire de apartamente din orașul Kryvyi Rih din centrul Ucrainei.

Valentyn Reznichenko, guvernatorul regiunii Dnipropetrovsk – unde se află Kryvyi Rih – a declarat că salvatorii au „recuperat corpul unui băiat de un an și jumătate de sub dărâmăturile unei case distruse de o rachetă rusească”.

Dl Reznichenko a declarat că loviturile aeriene au continuat peste noapte, avariind liniile electrice și casele din orașele și localitățile Nikopol, Marhanets și Chervonohryhorivka, de cealaltă parte a râului Dnipro.

În discursul său nocturn de sâmbătă, președintele Volodimir Zelenski a declarat că electricitatea a fost restabilită pentru aproape 6 milioane de ucraineni, dar a adăugat că problemele legate de aprovizionarea cu încălzire și apă persistă.

Ministerul ucrainean al Cabinetului a anunțat, de asemenea, că intenționează să deschidă aproximativ 10.000 de noi „centre de invincibilitate” în întreaga țară.

Acesta a declarat sâmbătă că țara intenționează să tripleze numărul acestor adăposturi, care îi pot ajuta pe oameni să se încălzească, să își încarce telefoanele și să se conecteze la internet în timpul atacurilor continue ale Rusiei.

Citeşte şi: Ucraina recunoaşte că a vrut să-l asasineze pe șeful Statului Major General al Armatei ruseşti, dar SUA s-a opus