Noua formă a PNRR nu a primit acceptul Comisiei Europene. Europarlamentarul PSD Victor Negrescu: „E un plan politizat. Planul real este în continuare ţinut la secret”

Europarlamentarul PSD Victor Negrescu susţine că noua formă a Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă nu a primit acceptul Comisiei Europene. Fostul ministru delegat pentru afaceri europene a afirmat că PNRR este un "un plan politizat cu finanţări distribuite pe criterii politice în interiorul guvernului în loc să vorbim de un plan naţional al României".

22 apr. 2021, 12:23
Noua formă a PNRR nu a primit acceptul Comisiei Europene. Europarlamentarul PSD Victor Negrescu: „E un plan politizat. Planul real este în continuare ţinut la secret”

Noua formă a PNRR nu a primit acceptul Comisiei Europene. Avertismentul a fost lansat, joi, de europarlamentarul PSD Victor Negrescu care a prezentat o listă cu probleme.

„Noua formă a Planului Național de Redresare și Reziliență nu a primit acceptul Comisiei Europene. Nu o spun eu, ci a afirmat-o ieri, la televizor, vicepremierul Dan Barna, care a confirmat că s-au primit foarte multe observații din partea executivului european. Chiar dacă au mai anunțat de mai multe ori finalizarea planului, acum guvernanții vorbesc de un nou termen, în a doua parte a lunii mai, deși termenul inițial era în aprilie. Evident, planul real este în continuare ținut la secret”, a scris europarlamentarul Victor Negrescu, pe Facebook.

Citeşte şi: Marcel Ciolacu propune modelul francez pentru accesarea fondurilor PNRR

Noua formă a PNRR nu a primit acceptul Comisiei Europene. Victor Negrescu: „Ne dorim un PNRR care să funcţioneze pentru România”

Europarlamentarul PSD a explicat că problemele sunt cele subliniate de mai multe ori în intervenţiile sale publice, respectiv proiectele prezentate nu sunt suficient de mature pentru a fi implementate până la finalul lunii august 2026, reformele prevăzute nu au ţinte clare sau obiective de parcurs conform cerinţelor europene, ţintele pe zona de digital şi de mediu nu sunt clar definite, o parte din proiecte nu au fost susţinute coerent şi suficient.

„De exemplu, au picat finanţările pentru irigaţii. Finanţările pentru zona economică lipsesc cu desăvârşire, nu există suficientă transparenţă privind alocările pentru autorităţile locale şi societatea civilă. Lista de probleme continuă. Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă trebuia să ofere României o perspectivă de transformare pe termen mediu şi lung. Din păcate, avem un plan politizat cu finanţări distribuite pe criterii politice în interiorul guvernului în loc să vorbim de un plan naţional al României.

Poziţia noastră rămâne în continuare una constructivă: ne dorim un PNRR care să funcţioneze pentru România, ne dorim un plan care poate fi implementat şi poate schimba în bine ţara, dar pentru asta trebuie dialog, seriozitate şi profesionalism, atribute care nu există în practicile de guvernare ale actualei majorităţi”, a mai precizat Victor Negrescu.

Citeşte şi: Dan Barna, despre negocierile din Comisia Europeană pe tema PNRR: „Pentru noi e de viaţă şi de moarte. E discuţia în curs, nu au respins”


loading...
Partenerii noștri