Noua generaţie Kia Sorento VIDEO

Constructorul coreean Kia a prezentat în această toamnă a treia generaţie a celui mai mare 4x4 al sau, Sorento. Cu un look schimbat şi o gamă de motorizări revizuită, noul Sorento marchează un mare pas înainte faţă de predecesorul sau.

RomaniaTV.net
15 oct. 2014, 12:51

Designerii Kia au plecat de la o foaie albă de hârtie atunci când au proiectat noul Sorento. Rezultatul nu este însă o revoluţie în materie de stil, asemănarea cu modelul pe care îl înlocuieşte fiind evidentă, mai ales la nivelul liniei laterale şi a părţii posterioare a maşinii. Evoluţia către zona premium este evidentă, a treia generaţie Sorento afisând un design seducător.

Sorento împarte platforma tehnică cu fratele de concern Hyundai Santa Fe. Lungimea atinge acum 4780 mm (+95 mm faţă de vechiul Sorento), înalţimea măsoară 1685 mm (-15 mm) şi lăţimea 1890 mm (+5 mm). Şi ampatamentul creşte cu 80 mm, ajungând acum la 2780 mm. Rezultă un spaţiu interior mai mare pentru pasageri, dar şi pentru bagaje. Portbagajul are un volum de 605 litri (cu al treilea rând de scaune rabatat), faţă de 515 litri la generaţia precedentă.

La interior progresul este evident. Dorinţa coreenilor de la Kia de a ataca şi zona premium se manifestă prin alegerea unor materiale de calitate şi prin finisarea fără reproş a habitaclului. Doar desenul planşei de bord este prea cuminte, dar funcţionalitatea este la cote înalte. Evoluţie avem şi la capitolul sistemelor de asistenţă pentru şofer. Smart Power Tailgate (hayonul se deschide automat atunci când cheia de contact se află în apropierea sa), Around View Monitor (un sistem format din patru camere video oferă şoferului vizibilitate maximă la efectuarea manevrelor de parcare), regulator de viteză adaptiv, sistem de frânare automată la detectarea unui obstacol, toate sunt disponibile pe noua Kia Sorento, alături de sistemul de asistenţă la parcare (oferit şi pe vechiul model).

La startul vânzărilor vor fi disponibile 3 motorizări, 2 diesel şi una pe benzină. Cele două dieseluri sunt reprezentate ca şi până acum de propulsoarele de 2 litri (185 CP) şi 2.2 litri (202 CP, 441 Nm). Benzinarul de 2.4 litri dezvoltă 188 CP şi un cuplu motor maxim de 241 Nm. Tracţiunea rămâne 4×4, dar noul Sorento va fi oferit şi în versiune doar cu tracţiune faţă, pe anumite pieţe.