Noua grilă de salarizare a personalului din sănătate. Cine sunt medicii plătiţi cel mai bine

Proiectul de ordonanţă Ordonanţă de Urgenţă privind salarizarea bugetarilor prevede modificări de venituri la toţi angajaţii din sistemul public de sănătate. Cei mai mulţi bani îi vor putea câştiga un medic primar legist, ale cărui venituri ar putea ajunge, cu toate gradaţiile necesare, la aproape 8000 de lei lunar.

RomaniaTV.net
11 apr. 2016, 10:20
Noua grilă de salarizare a personalului din sănătate. Cine sunt medicii plătiţi cel mai bine

Un medic primar va porni de la un salariu de bază de 3.459 și va ajunge până la 4.307 lei, iar un medic primar la urgențe va ajunge la 4.819 lei, potrivit proiectului de Ordonanță.

O asistentă medicală va putea avea un salariu de bază de aproape 1.900 lei, în timp ce o asistentă la serviciile de urgență va câștiga un salariu de bază de 2.193 lei. O asistentă medicală sau un tehnician radiologie din unitățile de medicină legală vor avea un salariu de bază de până la 3.843 lei.

Citeşte şi Ce salarii vor avea dascălii din învăţământul preuniversitar. Minimul este de 1320 de lei. „Dacă asta e recunoaştere…”

Un medic rezident va porni de la un salariu de bază de 1.470 lei, dar, în funcție de vechime, gradație și specialiatate, salariul de bază al acestuia poate ajunge la 5.099 lei.

În ceea ce privește personalul de specialitate din compartimentele paraclinice, salariul de bază al unui biolog, biochimist, chimist, fizician principal sau expert în fizică medicală va putea urca până la 2.193 lei.

Un logoped va avea un salariu de bază de 2.010 lei, iar o infirmieră și un brancardier vor putea fi încadrați cu salarii de bază cuprinse între 1.260 lei și 1.600 lei.

Un manager general de spital ar putea beneficia de un salariu de bază de 6.420 lei, iar un director economic de unul în valoare de 4.332 lei.

Întreaga grilă de salarizare a medicilor şi personalului din sănătate o găsiţi în documentul ataşat.