Noua lege a cimitirelor a intrat în vigoare.Cei care nu îngrijesc mormintele le vor pierde, cu tot cu oseminte

Publicat: Marţi, 14 Octombrie 2014 09:04 // Actualizat: Marţi, 14 Octombrie 2014 10:48 // Sursa: romaniatv.net

Cine nu plăteşte pierde! De luna aceasta a intrat în vigoare noua lege care le dă dreptul administratorilor cimitirelor să reconcesioneze mormintele pentru care nu au fost plătite taxele pe doi ani. Chiar şi cei care sunt cu plăţile la zi riscă să piardă locurile de veci în anumite condiţii.

Noua lege a cimitirelor a intrat în vigoare de luna aceasta, dar deocamdată nu au fost publicate normele de aplicare.

Cine nu-şi îngijeşte locul de veci timp de mai bine de doi ani la rând rămâne fără el. Asta prevede legea privind cimitirele, crematoriile umane şi serviciile funerare adoptată de Parlament. Acelaşi lucru se întâmplă şi pentru cei care nu plătesc taxa de concesiune. Printre noile prevederi există una care îi obligă pe cei care au dreptul de folosinţă a locului de înhumare să îl îngrijească corespunzător.

Vezi şi: Aplicaţia care îţi permite să îţi verifici mormântul pe internet

Mai exact, dacă un loc de vec este lăsat în paragină şi nu este îngrijită nici măcar piatra funerară timp de doi ani, atunci se pierde dreptul de folosinţă. Osemintele vor fi scoase, iar locul de veci va fi dat altcuiva. Dreptul de folosinţă mai poate fi piedut şi în cazul în care nu se plăteşte taxa pe care administratorul o percepe, dar şi dacă se primeşte un alt loc de înmormântare.

Citeşte şi FUNERALIILE ONLINE sunt ultima găselniţă utilă persoanelor care nu pot ajunge la o înmormântare

Administratorul are şi el obligaţii. Acesta trebuie să îngrijească clădirile din cimitir, trebuie să împrejmuiască cimitirul cu gard şi cu o perdea de arbori.

loading...
2 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
cimitir legea cimitirelor loc de veci morminte noua lege a cimitirelor
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
14 oct 09:53
Răspunde | Votează email 1 email
MUNCA LA DOMICILIU
Daca lucrezi, esti somer, pensionar, student, vrei si ai nevoie sa iti schimbi situatia financiara, vrei un job serios unde sa muncesti dar sa si castigi, ai gasit locul potrivit.
O sansa deosebita pentru cei care vor sa lucreze ca operatori online, part-time (3 ore pe zi) si la domiciliu. Castiguri de 300 de dolari lunar! Trebuiesc doar cunostinte minime de utilizare a calculatorului si conexiune la Internet. Cereti mai multe detalii la email [email protected]
14 oct 09:34
...lege care le dă dreptul administratorilor cimitirelor să reconcesioneze mormintele pentru care nu au fost plătite taxele pe …read more ...
1
EUR
4.7800
RON
19 Feb
noapte 4 °
zi 10 °
Ultimele joburi adaugate
24 H