Nouă localităţi din Botoşani, izolate din cauza zăpezii

Şapte drumuri judeţene din Botoşani sunt complet înzăpezite, după ninsorile de la sfârşitul săptămânii trecute, iar nouă localităţi erau izolate, marţi seară. Miercuri dimineaţă, ministrul de Interne, Mircea Duşa, va conduce o şedinţă a Comandamentului Judţean pentru Situaţii de Urgenţă, la Prefectura Botoşani.

RomaniaTV.net
18 dec. 2012, 21:35
Nouă localităţi din Botoşani, izolate din cauza zăpezii

Ninsorile abundente din weekend au paralizat circulaţia pe mai multe drumuri naţionale şi judeţene din judeţul Botoşani. Deşi ninsoarea a încetat de duminică, nici la această oră nu au fost curăţate toate drumurile din judeţ. Potrivit directorului Direcţiei Judeţene de Drumuri şi Poduri Botoşani, Sorin Clim, şapte drumuri judeţene – reprezentând 36 la sută din lungimea totală a drumurilor administrate de DJDP – sunt încă blocate din cauza zăpezii, iar nouă localităţi sunt izolate.

Totodată, trei drumuri naţionale – DN24C Santa Mare – Ştefăneşti – Manoleasa – Rădăuţi Prut, DN 29 Botoşani – Ungureni – Săveni – Avrămeni – Manoleasa, DN29A Dorohoi – Darabani – Rădăuţi Prut – erau închise marţi seară, pentru degajarea carosabilului.

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Mircea Duşa, va fi prezent, miercuri dimineaţă, la sediul Prefecturii Botoşani, unde va conduce Comandamentul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, la care va participa şi şeful Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU), generalul de brigadă Ioan Baş. Împreună cu Duşa vor ajunge la Botoşani şeful Jandarmeriei Române, colonelul Mircea Olaru, şi şeful Poliţiei Române, chestorul şef de poliţie Petre Tobă.

Din ordinul ministrului Mircea Duşa, trei autofreze din judeţul Prahova se deplasează către Botoşani, pentru a suplimenta numărul utilajelor care acţionează pentru deszăpezire.

Deplasarea lui Duşa în Botoşani vine pe fondul nemulţumirilor acestuia legate de gestionarea deszăpezirii în acest judeţ. Mai mult, ministrul a cerut demisia prefectului de Botoşani, Costică Macaleţi, ca urmare a modului în care a fost gestionată problema deszăpezirii în judeţ.