NOUĂ METODĂ DE ÎNŞELACIUNE. Cum au reuşit doi soţi din Alba să păcălească un curier cu 10.000 de lei

Doi soţi din comuna Jidvei sunt cercetaţi pentru înşelăciune, unul dintre ei fiind reţinut de poliţişti. Cei doi ar fi comandat, pe internet, monede din aur, iar când au primit coletele, sub pretextul că verifică autenticitatea acestora, le-ar fi înlocuit cu unele confecţionate dintr-un metal nepreţios.

19 apr. 2019, 12:07
NOUĂ METODĂ DE ÎNŞELACIUNE. Cum au reuşit doi soţi din Alba să păcălească un curier cu 10.000 de lei

Potrivit IPJ Alba, joi, poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Alba Iulia au luat măsura reţinerii, pentru o perioadă de 24 de ore, faţă de un tânăr de 26 de ani din comuna Jidvei, care, împreună cu soţia sa, în vârstă de 18 ani, sunt bănuiţi de înşelăciune, scrie alba24.ro.

În urma cercetărilor efectuate, poliţiştii au stabilit că, în zilele de 24 septembrie şi 1 octombrie 2018, în timp ce se aflau pe raza municipiului Alba Iulia, celor doi soţi le-ar fi fost livrate, de către reprezentantul unei firme de curierat, două monede din aur.

Citeşte şi O prostituată din Suceava a sunat la 112 la 1.00 noaptea după o partidă în trei plătită cu bani falşi

Sub pretextul că doresc să verifice conţinutul coletelor au solicitat deschiderea acestora şi, profitând de neatenţia curierului, ar fi schimbat monedele cu unele confecţionate dintr-un metal nepreţios, după care, invocând faptul că acestea nu sunt conforme cu cele comandate, ar fi refuzat comanda.

Prejudiciul cauzat prin faptele celor doi este în valoare de 10.382 lei.

Bărbatul va fi prezentat în faţa procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, pentru dispunerea măsurilor legale.

Cercetările sunt continuate în vederea stabilirii întregii activităţi infracționale a celor două persoane bănuite de înşelăciune precum şi pentru recuperarea prejudiciului.