Noua metodă de înșelătorie care te poate lăsa cu buzunarele goale ziua în amiaza mare. Atenție la „pachetul chilian” dacă vrei să nu rămâi fără bani

O nouă schemă de înșelătorie a apărut recent în Spania, în care hoții operează în plină zi. Poliția trage un semnal de alarmă cu privire la această tactică.

15 sept. 2023, 14:05
Noua metodă de înșelătorie care te poate lăsa cu buzunarele goale ziua în amiaza mare. Atenție la „pachetul chilian” dacă vrei să nu rămâi fără bani
O nouă înșelătorie care te lasă fără bani

Metodă nouă de înșelătorie în Spania. În cartierele Villaverde și Usera din orașul Madrid, cel puțin 12 jafuri au avut loc prin intermediul acestei scheme. Infractorii nu au ezitat să recurgă la violență atunci când victimele și-au dat seama că sunt jefuite.

În general, țintele hoților sunt femeile care poartă genți mari, de unde pot fura mai multe bunuri. Aceștia au un plan bine pus la punct: primul membru al bandei aruncă un pachet lângă persoana aleasă, pachet ce conțin hârtii care par a fi bancnote de 50 de euro.

Citește și: Românii din Grecia cer ajutor pe Facebook, dar conaţionalii consideră că este vorba de o înşelătorie: „Cât tupeu să ai!?”

Apoi, un alt membru al bandei se apropie de victimă pentru a-i câștiga încrederea acesteia și pentru a o convinge să meargă în altă locație, unde îi oferă o parte din bani. Mai apoi, își face apariția cel de-al treilea membru al bandei, care acuză victima că a păstrat banii și insistă să verifice conținutul genții. Atunci, hoții distrag atenția victimei pentru a-i fura obiectele de valoare din geantă, inclusiv telefoane mobile și bani.

Aceste infracțiuni s-au repetat de câteva ori, așa că Poliția Națională a folosit rețelele de socializare pentru a informa publicul cu privire la această tactică și pentru a oferi sfaturi despre cum să se protejeze. Au lansat și un videoclip explicativ pe TikTok pentru a face cunoscute modalitățile de evitare a acestor înșelătorii și avertizându-i pe cetățeni să fie cât mai vigilenți.

Citește și: O altă înșelătorie și-a făcut loc pe plajele de la Marea Neagră. Care este țeapa de care trebuie să te ferești

„Printre sfaturi, autoritățile recomandă să evitați să mergeți într-un loc îndepărtat și să sunați la Poliție dacă credeți că sunteți victima unui jaf.

Urmând acești pași, agenții vor putea localiza hoții și îi vor opri înainte ca aceștia să continue să înșele mai mulți oameni”, au transmis polițiștii spanioli, notează el espanol.

Investigațiile pentru a pune capăt acestor infracșiuni au început încă din luna iunie. În cele din urmă, banda a fost identificată, iar cele trei persoane, respectiv doi bărbați și o femeie, au fost reținuți.