Românii din Grecia cer ajutor pe Facebook, dar conaţionalii consideră că este vorba de o înşelătorie: „Cât tupeu să ai!?”

Deşi sezonul estival se apropie de sfârşit, clima mai călduroasă face ca românii să meargă încă în vacanţe îm Grecia, unde în perioada aceasta şi preţurile încep să scadă. Cu toate acestea, se pare că unii au probleme în a-şi drămui banii şi ajung în situaţii critice sau doar încearcă să îşi înşele conaţionalii cu suflet mare.

06 sept. 2023, 16:32
Românii din Grecia cer ajutor pe Facebook, dar conaţionalii consideră că este vorba de o înşelătorie: „Cât tupeu să ai!?”

Faimosul grup românesc de Facebook „Forum Thassos” a apărut un anunţ al unui român disperat, care susţine că a rămas fără bani de întoarcere în Grecia, împreună cu familia, şi face apel la membrii grupului să-l ajute.

Acesta a scris că nu mai are resurse financiare nici pentru benzină. Nu este clar dacă anunțul este real sau mai degrabă la mijloc este o glumă sau chiar o tentativă de înșelătorie.

„Bună seara!!! Vin cu o rugăminte către dumneavoastră și nu vreau să mă înțelegeți greșit, nu am făcut asta niciodată: Am venit și eu în vacanță cu soția și fetița de un an și fiind pentru prima data aici, am rămas fără banii sa ne întoarcem în România, nu mai avem nici de ferry boot, nici de benzină până acasă. Vă rog frumos dacă se poate să ne ajutați!!!! Suntem în Potos”, scrie în anunțul postat pe Forum Thassos, potrivit Ziare.com.

După un timp, administratorii grupului au închis comentariile, în lipsa unor dovezi că familia s-ar află cu adevărat în Grecia. Ulterior au revenit asupra deciziei: „Am repornit comentariile. Ne-au fost trimise în privat dovezi că este acum cazat undeva cu familia.”

Românii pun la îndoială povestea românului care ar fi rămas în Grecia fără niciun ban

„Deci cu postarea asta cred că le-am văzut pe toate începând de la: cine îmi aduce 10 l de ulei, cine are un loc să mă ducă acasă, mi-am uitat chiloții pe plajă va rog să mi aduceți în București. Nu pot să cred așa ceva. Cât tupeu să ai să ceri public bani să te întorci acasă din concediu de la membrii acestui forum. Nu ai mamă, tată frate prieten care să te ajute? Eu totuși sper că este scris la mișto.”

„Chiar astăzi au fost sparte conturile de Facebook ale unor prieteni, iar cei ce l-au spart au început să ceară bani tuturor prietenilor cu care vorbeau frecvent, iar unii chiar au picat în plasa.

Nu zic neapărat că este aceeași situație și aici, dar cred că este o informație utilă.”

„Și cam cât doriți? 2-3 mii € e ok? No hate, dar prima dată contactezi prietenii din țară, imposibil să nu te ajute.”

„În afară unei situații neașteptate și nefericite, situație care nu apare descrisă în postare, nu prea ai cum să rămâi fără bani…doar nu ai mâncat sau prelungit vacanță de ei fără să te gândești la drumul de întoarcere. Până când nu există detalii cu eventuale dovezi e bine să tratați asta că pe un scam.”

„Am ajutat anul trecut pe cineva care a avut de nevoie de bani să plece de pe insulă”

„Am ajutat anul trecut pe cineva care a avut de nevoie de bani să plece de pe insulă. Mi-a lăsat garanție un ceas în valoare de 150 euro. Încă aștept să îl ia înapoi, că „avea valoare sentimentală”. Însă în curând cred că și să îl scot la licitație, că așa mare valoare are încât încă nu l-a luat, după mai mult de un an.”

„Cum ați reușit? Gen banii de întors îi puneți deoparte..nu va atingeți de ei chit că mănânci pâine goală…Nu suntem în vama veche totuși să facem chetă de naș.”

„V-au furat banii? Ați pierdut banii? Ce s-a întâmplat? Dacă nu știm, nu cred că ajutăm (cel puțin eu)!”

Citeşte şi: Badea Vasile din Rebra, dovada vie că omul sfințește locul indiferent de vârstă! La 84 de ani merge la coasă și nu de dă în lături de la nicio muncă. ”Cosea pe o coastă atât de abruptă, nu îţi venea să crezi că se poate munci pe acel deal”