NOUĂ ORE sub TEROARE. A băut apă chiar deasupra mea. Simţeam cum curge apa pe lângă capul meu

Ostaticul care a supravieţuit la tipografia din nordul Franţei a povestit despre momentele de groază pe care le-a petrecut timp de 9 ore, ascuns în dulapul de sub o chiuvetă unde a stat nemişcat până când forţele de securitate au intervenit şi i-au anihilat pe terorişti.

13 ian. 2015, 09:55
NOUĂ ORE sub TEROARE. A băut apă chiar deasupra mea. Simţeam cum curge apa pe lângă capul meu

Nouă ore care l-au marcat pe viaţă pe un tânăr angajat care a avut inspiraţia să se ascundă într-un dulap de sub chiuveta tipografiei din nordul Franţei, atacată de teroriştii islamişti ce au făcut, timp de trei zile, un adevărat carnagiu.

Ostaticul care a supravieţuit atacului fraţilor Kouachi spune că totul părea desprins dintr-un film de acţiune, în mijlocul căruia era chiar el. Bărbatul le-a povestit jurnaliştilor francezi despre calvarul prin care a trecut.

Tânărul de 27 de ani a povestit pentru France 2 că timp de 9 ore a stat aproape nemişcat în dulapul de sub o chiuvetă din tipografie. Teroriştii nu l-au găsit doar printr-o minune.

El (teroristul, n.r.) a băut apă chiar deasupra mea. Am simţit cum curge apa pe lângă capul meu pentru că mă aflam în dulapul chiuvetei. I-am văzut umbra prin crăpătura uşii, m-am retras puţin în spate, acolo mă bloca ţeava prin care curgea apa. A fost un moment terifiant şi atunci mi-am spus că sunt scene desprinse dintr-un film. Puteam vedea asta doar într-un film„, a explicat supravieţuitorul atacului de la tipografie, Lilian Lepere.

Citeşte şi Ostaticii au făcut FOTOGRAFII în timpul atacului terorist din Paris. Vezi ce au surprins VIDEO

Singura speranţă a lui Lilian Lepere era telefonul său mobil, aşa că tânărul a riscat să iasă din ascunziş ca să ajungă la el.

„Într-un moment mi-am zis că trebuie s-o fac chiar dacă risc să fiu prins. Veneau multe telefoane din afară, care făceau zgomot şi aceste sunete mi-au permis să mă mişc. În sfârşit, după cincisprezece minute, am ajuns la telefonul meu, ceea ce mi-a dat puţină speranţă”, a adăugat el.

Supravieţuitorul a reuşit să trimită câteva mesaje mamei sale care, la rândul său, a alertat poliţia. Ulterior, tânărul a oferit informaţii despre acţiunile teroriştilor, bazându-se doar pe ceea ce auzea. Într-un final, forţele speciale au luat cu asalt tipografia şi i-au omorât pe atacatori.