Nouă secrete ale oamenilor fericiţi

„Nu este suficient sa fii ocupat. Si furnicile sunt. Intrebarea este: Cu ce esti ocupat?" ~ Henry David Thoreau.

10 iun. 2016, 20:10
Nouă secrete ale oamenilor fericiţi

Sunt momente in care crezi 24 de ore nu sunt de ajuns pentru a rezolva tot ce ti-ai propus intr-o zi. Sa jonglezi cu atat de multe lucruri de la cariera, familie si viata sociala pana la sanatate si recreatie te poate lasa fara energie. In prezent cariera este pusa de-asupra familiei si a unui stil de viata sanatos. Cand fiecare zi inseamna monotonie si rutina este timpul sa aduci ceva pozitiv in viata ta.

Iata 9 modalitati de a injecta fericire intr-un stil de viata ocupat.

Fa-ti timp pentru tine
Oamenii superocupati au agendele pline cu lucruri de facut la birou si cu obligatii personale si uita adesea de timpul personal. Pauzele de masa nu conteaza daca sunt intalniri de afaceri.

In asemenea situatii, este important sa-ti rezervi cateva ore sau macar cateva minute pentru sufletul tau. Mergi si tunde-te. Priveste un film. Iesi in oras. Sau pur si simplu stai intins in pat, daca asta iti face oplacere. Timpul pe care il petreci cu tine insuti este timpul in care iti incarci bateriile. Sau poti privi aceasta perioada ca un mic pas in spate care sa te ajute sa-ti atingi obiectivele saptamanale propuse.

Practica meditatia
Daca nu-ti poti permite cateva ore doar pentru tine atunci cateva minute de deconectare de la tot ce te inconjoara este cea mai buna alternativa.

Stai departe de tehnologie si haos si cauta linistea si pacea mintii timp de cateva minute. Stiai ca Oprah, dar si cei mai bogati oamenii ai lumii au rezervate 20 de minute zilnic pentru a medita? Ei sustin ca aceasta experienta este una calma si, in acelasi timp, energizanta. Doar din aceasta stare poti crea cele mai bune rezultate la birou dar si in viata ta.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO