Noua taxă auto se discută luni la Guvern. Maşinile vechi ar putea scăpa

Legislaţia referitoare la noua taxă auto va fi modificată cel mai probabil luni, iar maşinile înmatriculate mai devreme de 1 ianuarie 2007 ar putea scăpa de taxă, cel mai probabil pentru un an.

RomaniaTV.net
25 ian. 2012, 10:13
Noua taxă auto se discută luni la Guvern. Maşinile vechi ar putea scăpa

Ordonanţa de urgenţă prin care va fi modificată Legea privind taxa auto va fi discutată în şedinţa Guvernului de luni, 30 ianuarie, a declarat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Ioana Muntean.

“Ministrul a informat Guvernul că doreşte să pună în discuţie această temă, dar probabil că discuţia va fi continuată şi luni, când Guvernul intenţionează să se reunească într-o nouă şedinţă când se vor adopta mai multe ordonanţe de urgenţă, având în vedere că sesiunea Parlamentului începe miercuri”, a declarat purtătorul de cuvânt al Guvernului.

Anul trecut, Executivul a aprobat un act normativ referitor la noile cuantumuri ale taxei de poluare pentru autoturisme, act normativ care a intrat În vigoare în acest an. Cuantumul taxei s-a redus, în medie cu 25%, dar aplicabilitatea ei a fost extinsă: taxa urma să fie plătită şi la înmatricularea sau re-înmatricularea autoturismelor cumpărate înainte de 1 ianuarie 2007. Acest lucru a stârnit nemulţumiri printre proprietarii de maşini vechi, care nu îşi mai pot vinde bunul pentru că, în unele cazuri, taxa care urmează să fie achitată de noul proprietar este mai mare decât valoarea maşinii.

Plata taxei auto în cazul autovehiculelor înmatriculate înainte de ianuarie 2007 a fost însă amânată cu un an, zilele trecute, pentru a da timp posesorilor săşi vândă maşinile, dar şi pentru că modalitatea de aplicare nu a fost suficient înţeleasă şi pentru că există şi situaţii aberante, după cum au recunoscu chiar reprezentanţi ai Executivului.

Vezi aici istoria taxei auto, de la introducerea ei şi până acum