Nouă variantă de COVID-19, descoperită în Germania. Avertismentul virusologilor

Virusologii din Germania investighează o posibilă nouă variantă a coronavirusului SARS-COV-2 care a fost descoperită la o clinică din localitatea Garmisch-Partenkirchen din landul Bavaria. Experţii avertizează că virusul mutant nu provoacă o formă mai gravă a bolii, ci infectează mult mai multe persoane.

18 ian. 2021, 16:51
Nouă variantă de COVID-19, descoperită în Germania. Avertismentul virusologilor

Nu mai puţin de 73 de cazuri de infecţii cu virusul SARS-COV-2 au fost confirmate printre pacienţii şi personalul medical al clinicii din Garmisch-Partenkirchen, iar trei dintre aceştia ar fi contaminaţi cu nouă variantă de COVID-19, despre care virusologii spun că este necunoscută până în prezent.

Citeşte şi: Bilanţ coronavirus 18 ianuarie. Doar 1500 de cazuri noi şi 50 de decese în 24 de ore

Nouă variantă de COVID-19 în Germania. Autorităţile, puse pe jar

Germania a raportat în ultimele zile o scădere a numărului de cazuri de COVID-19, mai exact 7.141 de noi cazuri şi 214 decese în ultimele 24 de ore. Cu toate acestea, Guvernul şi autorităţile sanitare avertizează cu privire la o posibilă intensificare a tulpinilor de coronavirus descoperite în Marea Britanie şi Africa de Sud, notează Agerpres.

Citeşte şi: Complicaţii COVID. O treime dintre pacienții vindecaţi de coronavirus ajung înapoi în spital în următoarele cinci luni, iar unul din opt moare. STUDIU

Controlul răspândirii noilor tulpini este esenţial, deoarece aceste mutaţii ar putea fi mai infecţioase, a declarat luni ministrul german al Sănătăţii, Jens Spahn.

”Se pare că ele nu sporesc gravitatea bolii. Dar infectează mult mai multe persoane. Aceasta înseamnă mai multe spitalizări şi o mai mare ocupare la ATI”, a explicat ministrul german al Sănătăţii, conform sursei citate.

Restricţiile în Germania ar putea fi prelungite

Cancelarul Angela Merkel şi premierii landurilor germane se vor întâlni marţi pentru a analiza evoluţia pandemiei şi restricţiile. Ministrul de Finanţe, Olaf Scholz, ia în calcul ca restricţiile să fie prelungite până la jumătatea lunii februarie.

Conform restricţiilor în vigoare, reuniunile private sunt limitate pentru fiecare spaţiu locativ la o singură persoană din afara acestuia; sunt închise instituţiile de învăţâmânt (cu unele excepţii) magazinele neesenţiale, restaurantele şi sunt suspendate activităţile culturale şi recreative. În zonele unde în ultimele şapte zile au fost confirmate 200 de cazuri la 100.000 de locuitori deplasarea localnicilor este limitată la o rază de 15 kilometri de domiciliul lor.

Citeşte şi: Un bărbat a locuit timp de trei luni într-un aeroport, de teama coronavirusului

 


loading...