TRAGEDIE în Pakistan. 19 copii au murit după ce autobuzul de şcoală a explodat VIDEO

Tragedie în Pakistan, unde 19 copii au murit şi alţi 5 au fost răniţi după ce autobuzul de şcoală în care se aflau a explodat.

RomaniaTV.net
25 mai 2013, 08:25
TRAGEDIE în Pakistan. 19 copii au murit după ce autobuzul de şcoală a explodat VIDEO

Cel puţin 17 persoane, 16 elevi şi o profesoară au murit sâmbătă dimineaţa în timp ce autobuzul şcolar în care se aflau a luat foc, pe un drum din centrul Pakistanului, au anunţat autorităţile locale, citate de presa străină.

Microbuzul cu 24 de copii se îndrepta spre o şcoală privată din Gujrat, un oraş mic din provincia Pendjab, la aproximativ 110 kilometri nord de capitala provincială Lahore, a luat foc instantaneu, a declarat comandantul poliţiei locale, Dar Ali Khattak.

„Vehiculul a luat foc în timp ce copiii se aflau la numai câţiva kilometri de şcoală”, a adăugat Dar Ali Khattak. Copiii aveau vârste cuprinse  între 5 şi 15 ani. Cinci copii au fost răniţi grav şi transportaţi de urgenţă la spital, potrivit unor surse medicale.

Copiii se îndreptau spre şcoală când rezervorul de gaz al autobuzului a explodat. Cauzele care au dus la producerea exploziei sunt încă necunoscute. Autorităţile au deschis o anchetă.

Tragedia s-a produs la mai puţin de 24 de ore de la comiterea a două atacuri sângeroase soldate cu moartea a nouă persoane. Într-unul, mai mulţi bărbaţi înarmaţi au deschis focul asupra unui convoi al poliţiei. În al doilea atac, un teorist sinucigaş a detonat o bombă în apropiere de maşina unui cunoscut lider spiritual afgan.