Noul bilanţ al exploziei de la un depozit de carburant din Nagorno Karabah este îngrozitor: 170 de morţi, susţin separatiştii

Peste 200 de persoane au fost rănite luni într-o explozie puternică în regiunea Nagorno Karabah, în timp ce etnicii armeni au ieşit din acest teritoriu separatist după ce armata azeră a preluat controlul total.

29 sept. 2023, 12:45
Noul bilanţ al exploziei de la un depozit de carburant din Nagorno Karabah este îngrozitor: 170 de morţi, susţin separatiştii

Explozia care a avut loc luni la un depozit de carburant în Nagorno Karabah s-a soldat cu cel puţin 170 de morţi, potrivit unui nou bilanţ anunţat de către separatişti, în plin exod al zeci de mii de civili care fugeau din calea trupelor azere.

”Rămăşiţe de corpuri umane de la 170 de persoane au fost găsite până în prezent şi au fost predate Biroului de analize medico-legale”, a anunţat într-un comunicat ”ministerul de interne” din enclava separatistă azeră.

Un bilanţ anterior anunţat 69 de morţi şi 290 de răniţi.

Majoritatea victimelor se aflau în stare „gravă sau extrem de gravă” după explozia produsă luni seară la o benzinărie din apropierea capitalei regionale Stepanakert, a declarat reprezentantul pentru drepturile omului din Nagorno-Karabah, Gegham Stepanian, potrivit News.ro.

Citeşte şi: Jackpot de 1,6 miliarde de dolari la Loto, pentru un norocos din Florida. Este al doilea cel mai mare premiu din istoria Loteriei din SUA

Nu este clar ce a cauzat explozia, care s-a produs în timp ce locuitorii stăteau la coadă pentru a lua combustibil pentru maşinile lor pentru a părăsi regiunea.

Victimele ar trebui să fie transportate pe calea aerului în afara regiunii pentru tratament medical pentru a le salva viaţa, a declarat Stepanian.

Zeci de persoane stăteau la coadă la benzinăria unde s-a produs explozia, deoarece li se promisese combustibil – o raritate în timpul blocadei – pentru maşinile lor pentru a se deplasa în Armenia, potrivit autorităţilor separatiste din Nagorno Karabah.

Citeşte şi: Şeful Statului Major al Armatei Române: „Dronele ruseşti pot lovi din greşeală infrastructura sau navele comerciale din apele teritoriale române”