CODUL RUTIER se modifică. Un an fără permis pentru şoferii prinşi băuţi la volan

Noul Cod Rutier va fi modificat astfel încât cei care încalcă legile de circulaţie să fie mai aspru pedepsiţi.

RomaniaTV.net
11 nov. 2019, 09:16
CODUL RUTIER se modifică. Un an fără permis pentru şoferii prinşi băuţi la volan

Ordonanța de urgență nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice va fi modoficată, astfel încât cei care vor depăşi neregulamentar sau vor conduce sub influenţa băuturilor alcoolice vor fi mai aspru pedepsiţi, scrie playtech.ro.

Citeşte şi  

În urma modoficărilor, cei care vor face depăşiri neregulamentare vor rămâne fără permis timp de 90 de zile, nu ca până acum, când permisul se suspenda pentru o perioadă de 30 de zile.

„Constituie contravenţie şi se sancţionează cu -amenda prevăzută în clasa a IV-a de sancţiuni şi cu aplicarea sancţiunii complementare a suspendării exercitării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 90 de zile săvârşirea de către conducătorul de autovehicul, tractor agricol sau forestier, ori tramvai următoarele fapte: f) nerespectarea regulilor privind depăşirea”, este notat în proiectul de lege.

La fel, cei care se vor urca băuţi la volan vor rămâne fără permis de conducere pentru un an, nu ca în prezent, când suspendarea maximă a permisului este de 90 de zile.

„Constituie contravenţie şi se sancţionează cu amenda prevăzută în clasa a IV-a de sancţiuni şi cu aplicarea sancţiunii complementare a suspendării exercitării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 1 an de zile săvârşirea de către conducătorul de autovehicul, tractor agricol sau forestier ori tramvai a faptei de a conduce sub influenţa băuturilor alcoolice, dacă fapta nu constituie, potrivit legii, infracţiune”, este legea.