Noul Cod Rutier va fi adoptat miercuri prin Ordonanţă de Urgenţă

Noul Cod Rutier va fi adoptat miercuri în şedinţa de Guvern, informează România TV. Crin Antonescu şi miniştrii PNL au hotărât ca noul Cod Rutier să fie adoptat miercuri, în şedinţă de guvern, prin ordonanţă şi nu prin proiect de lege, aşa cum ar fi dorit mulţi dintre parlamentari. În noul cod rutier, amenzile vor ajunge până la aproape 10.000 lei.

RomaniaTV.net
01 oct. 2013, 10:53
Noul Cod Rutier va fi adoptat miercuri prin Ordonanţă de Urgenţă

Ministrul de Interne Radu Stroe a anunţat, marţi, că s-a luat decizia politică privind promovarea noului Cod Rutier prin Ordonanţă de Urgenţă. Totodată, el a menţionat că până miercuri se vor mai opera modificări la proiectul de act normativ.

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, că dacă ministrul de Interne Radu Stroe va avea până miercuri „o formă agreată” a Codului Rutier, atunci acesta va fi adoptat în şedinţa de Guvern, arătând că liberalul are mai multe întâlniri cu grupurile parlamentare pe această temă. Parlamentarii PNL sunt, însă, foarte nemulţumiţi şi au cerut ministrului ca acest proiect de cod rutier să fie adoptat în Guvern, printr-un proiect de lege şi nu prin ordonanţă de urgenţă.

Citeşte şi: NOUL COD RUTIER: Şoferii vor să se facă diferenţa între intenţie şi greşeală

Diferenţa între cele două forme de adoptare ar fi că ordonanţa de urgenţă, dacă se va adopta miercuri în şedinţa de Guvern, va produce imediat efecte. Proiectul de lege cerut de parlamentarii PNL le dă posibilitatea să discute în Parlament proiectul de cod rutier şi să facă modificări la cuantumul amenzilor, informează România TV.

Potrivit România TV, Radu Stroe le-a spus parlamentarilor PNL, în cadrul întâlnirii de luni seară, că în cazul în care se va da o ordonanţă de urgenţă, când aceasta va ajunge în Parlament, parlamentarii PNL vor avea posibilitatea să o modifice.

Citeşte şi: NOUL COD RUTIER ar putea suferi mici ajustări. Vezi MODIFICĂRILE

 

 

 


loading...