Noul coronavirus nu va muri la căldură. Explicaţiile epidemiologilor: „Îşi va mai scădea din agresivitate”

COVID-19, boala infecţioasă provocată de noul coronavirus, nu va muri la căldură, a explicat prof. univ. dr. Doina Azoicăi, președintele Societății Române de Epidemiologie.

RomaniaTV.net
26 apr. 2020, 19:57
Noul coronavirus nu va muri la căldură. Explicaţiile epidemiologilor: „Îşi va mai scădea din agresivitate”

„Își va mai scădea din agresivitate, din patogenitate și dispersia lui va fi mai limitată. E o mare diferență între ceea ce ne dorim și ceea ce se întâmplă cu acest coronavirus în realitate.

Oamenii de știință au afirmat că temperaturile trebuie să fie foarte înalte ca să poată diminua agresivitatea acestui coronavirus”, a spus dr. Doina Azoicăi la Antena3.

Şi managerul Institutului de Boli Infecţioase “Matei Balş”, prof. dr. Adrian Streinu-Cercel, a spulberat cel mai răspândit mit despre coronavirus. Medicul a declarat că vremea frumoasă şi căldura nu vor opri coronavirusul.

Streinu Cercel ne dă o veste proastă: „Căldura nu va opri coronavirusul!”

Conform unui studiu realizat de specialişti de la Massachusetts Institute of Technology (MIT), temperaturile ridicate nu vor influenţa prea mult evoluţia virusului. Cercetărorii Qasim Bukhari şi Yusuf Jameel consideră că ”în cea mai mare parte a lumii, noul coronavirus nu îşi va diminua evoluţia în timpul verii”.

Experţii epidemiologi au veşti proaste despre cum va influenţa căldura evoluţia epidemiei de coronavirus


loading...