Noul lider de grup al deputaţilor PSD, Ioan Muntean, trimis în judecată după ce ar fi primit mită 400.000 de euro

Noul lider de grup al deputaţilor PSD, Ioan Muntean, a fost trimis în judecată de procurorii DNA, sub control judiciar, pentru trafic de influenţă şi spălare de bani, fiind acuzat că a cerut unui om de afaceri 5% din valoarea contractelor încheiate între firma acestuia şi o societate comercială cu capital majoritar de stat, deputatul primind mită 400.000 de euro.

RomaniaTV.net
30 iun. 2017, 13:26
Noul lider de grup al deputaţilor PSD, Ioan Muntean, trimis în judecată după ce ar fi primit mită 400.000 de euro

Potrivit unui comunicat transmis de DNA, deputatul Ioan Muntean a fost trimis în judecată sub control judiciar.

El este acuzat că la sfârşitul anului 2009 şi începutul anului 2010, în calitate de deputat şi preşedinte al organizaţiei judeţene a unui partid politic, a pretins de la un om de afaceri (martor în cauză) un procentaj de 5% din valoarea contractelor încheiate între firma acestuia şi o societate comercială cu capital majoritar de stat.

În schimbul acestor bani, deputatul i-a promis martorului că va interveni pe lângă directorii societăţii beneficiare a contractelor, faţă de care a pretins că are influenţă, pentru ca aceştia să facă demersurile necesare deblocării plăţilor restante către firma omului de afaceri. Procentajul respectiv, reprezentând 400.000 euro, a fost primit de Munteanu în trei tranşe, din care 350.000 euro i-au fost remişi personal, conform DNA.

Citeşte şi Mircea Geoană, întâlnire surpriză cu fosta armă a liberalilor

„Pentru a disimula adevărata natură a provenienţei ultimei tranşe de 261.373,40 lei (aproximativ 50.000 euro), în luna iulie a anului 2011, între societatea omului de afaceri şi o firmă administrată de o rudă a inculpatului a fost încheiat un contract fictiv de prestări servicii”, mai precizează procurorii DNA.

În acest dosar a fost dispus sechestru asigurător asupra sumelor de bani existente în contul deţinut de deputat la o unitate bancară. Dosarul a fost trimis spre judecare Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Ioan Munteanu este deputat de Neamţ la al patrulea mandat. El este şi noul lider de grup al deputaţilor PSD.