Noul ministru al Turismului şi IMM-urilor, lipsit de afiliere politică

Succesorul Mariei Grapini în postul de ministru delegat pentru Turism şi IMM-uri este Florin Jianu, unul dintre puţinii miniştri din cabinetul Ponta III fără afiliere politică.

RomaniaTV.net
03 mart. 2014, 17:19
Noul ministru al Turismului şi IMM-urilor, lipsit de afiliere politică

Florin Jianu s-a născut la 30 decembrie 1976, în Craiova. El a urmat studiile Facultăţii de Matematică în cadrul Universităţii Bucureşti, având şi un masterat în managementul proiectelor europene, transmite Gazeta Nouă. Din 2007, Florin Jianu este preşedinte al Patronatului Tinerilor Întreprinzători din România şi vicepreşedinte al Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România. Este căsătorit şi are o fetiţă de doi ani.

Patronatul Tinerilor Întreprinzători din România este singura organizaţie patronală care reprezintă tinerii antreprenori cu vârste cuprinse între 18-40 de ani. El deţine o largă expertiză naţională şi europeană în ceea ce presupune mediul de afaceri, mediul asociativ şi îşi propune să contribuie cu o abordare pragmatică la promovarea unui mediu de afaceri creativ şi inovativ.

Lista noilor miniştri ai Cabinetului Victor Ponta III. Surpriză de proporţii la Ministerul Finanţelor VIDEO

„Condiţia pentru a face parte din Cabinetul Ponta III a fost să rămân neafiliat politic”, a precizat Jianu, pentru Gazeta Nouă.

Florin Jianu se va concentra pe zonele cele mai sensibile ale mediului de afaceri, anume simplificarea birocraţiei, crearea şi dezvoltarea de noi firme, finanţarea şi capitalizarea, respectiv internaţionalizarea acestora: contribuţie la simplificarea birocraţiei şi modernizarea serviciilor oferite IMM-urilor şi urmărirea transpunerii la nivel naţional a Small Business Act; creşterea numărului de IMM-uri competitive româneşti prin pachete care să cuprindă stimulente şi programe naţionale care să faciliteze crearea, dezvoltarea de noi firme şi susţinerea celor existente prin modele de bună practică de la nivel naţional sau european; accent foarte puternic pe facilitarea accesului la finanţare adresat IMM-urilor prin instrumente moderne de creditare/garantare.

„Printre obiectivele mele se numără debirocratizarea sistemului şi crearea condiţiilor pentru înfiinţarea de cât mai multe companii. Voi susţine cât mai puternic capacitatea de internaţionalizare a firmelor româneşti pentru o poziţionare cât mai solidă a României la nivel european şi global”, a mai declarat ministrul propus pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii, Mediu de Afaceri şi Turism.